1 en 2 April: ‘Take Care of Your Trails’, in competitieverband!

Make Dutch MTB Trails and Communities Great(er) Again!

Het gaat goed met de ontwikkeling van mountainbikeroutes, wereldwijd. Steeds meer bikers komen vrijwillig samen om draagkracht te krijgen voor het aanleggen nieuwe routes en het formeren van complete onderhoudspelotons. In Schotland is de opmars van deze daadkracht de voorbije 2 jaar zelfs omgezet in een vriendschappelijke wedstrijd. Developing Mountain Biking in Scotland (DMBinS) organiseerde ‘Take Care of Your Trails’ weekenden. Lokale organisaties werden daarmee uitgedaagd om de grootst mogelijke groep vrijwilligers aan de slag te krijgen. Dit alles om de aanwas van vrijwilligers nog verder te vergroten en het concept van gedegen onderhoud te promoten, ook buiten de mountainbike community.

Dit initiatief krijgt nu een Europees vervolg! IMBA Europe, de Europese afdeling van de overkoepelende mountainbike belangenorganisatie IMBA, daagt onderhoudsploegen uit heel Europa uit om op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 zoveel mogelijk vrijwilligers tegelijkertijd trailonderhoud te laten doen. Middels deze competitie wordt beslist welk land de grootste en meest betrokken mountainbike community heeft. De prijst wordt uitgereikt tijdens de IMBA Europe 2017 Summit in Portugal, gehouden van 6 tot en met 8 april.

Wij denken dat een vriendschappelijke competitie veel bestaande onderhoudsgroepen helpt bij het promoten van hun goede werk en het werven van nieuwe vrijwilligers voor het onderhouden van lokale trails.Mark Torsius - Directeur IMBA Europe

Make Dutch MTB Trails and Communities Great(er) Again!

Alhoewel ‘Make’, ‘Keep’: want we zijn al best gezegend met prachtige trails verspreid door heel het land. Maar, méér trails en grotere community is nog beter, toch? Meer promotie voor gedegen ontwikkeling en onderhoud werkt dan beslist in ons voordeel. Ben jij lid van een bestaande onderhoudsploeg of zit je bij een fietsvereniging die zich in zet voor de lokale routes, meld je dan aan om mee te doen met het ‘Take Care of Your Trails’ weekend. Meer informatie over het evenement en de richtlijn vind je hier. Inschrijven doe je via dit formulier.

Trailcare_2017

Bron: www.imba-europe.org

Posted in Events, Nieuws and tagged , , , , .