100% Generation 2 goggles voor 2021

100% is qua goggles één van de grote vier: zeker een kwart van wat je voorbij fietst in een downhill- of endurowedstrijd, of in het bikepark rijdt ermee.

Zeker de Racecraft en Accuri zijn zeer populaire modellen, met moderne vormgeving en een flink glas. Daarnaast is er de Strata voor de ietwat kleinere beurs. Welnu: vanaf najaar 2020 wordt dat glas nóg groter. Al deze modellen krijgen van de Amerikaanse fabrikant een herziene look. ‘Generation 2’, dus met een groter lensoppervlak. 17,5% groter, wel te verstaan.

Een interessant detail is dat alle drie de Generation 2 modellen gebruik maken van dezelfde lensvorm, en daarbij ook dezelfde tear-offs voor slecht weer. Het verschil zit ‘m in de gebruikte materialen van het frame, wat ondermeer comfort en ventilatie beïnvloedt – en de mogelijke opties.

Racecraft Gen 2

Racecraft Gen 2

De Generation 2 Strata is voorzien van een 40 mm strap en is verkrijgbaar in tal van kleurencombinaties. Iedere combinatie is met helder (~100% lichtdoorlatend) of spiegel (verduisterend) glas te krijgen, op de ‘Forecast’ editie na. Deze goggles komen met een blank glas en een film rol om in de modder weg te draaien. Voor de kleinere hoofden zijn er ook nog de Strata Jr (verkrijgbaar in 6 kleuren) en de Strata Mini (3 kleuren).

Strata Gen2

De wat duurdere Accuri blijft met een bredere 45 mm band op je helm zitten. Reguliere edities zijn verkrijgbaar als kits met spiegelend én blank glas te krijgen. Daarnaast zijn er speciale versies. Ook hier is er een ‘Forekast’ model met film rollen, evenals een ‘Woods’ editie met meekleurend glas.

Accuri.

Accuri Jr.

Accuri Forecast, dus met milieuvriendelijke rollen film in plaats van tear-offs.

Behalve de reguliere edities met spiegelend, verduisterend glas (of niet…) zijn er nog tal van speciale modellen. De ‘Enduro MTB’-edities zijn normale goggles, terwijl de ‘OTG’-editie ruimte laat voor een bril op sterkte achter het frame. De Accuri Forecast krijgt vervolgens, net als de Strata Forecast, rollen film om het glas in heftige spray schoon te houden. Ook de Accuri is er in een  ‘Woods’ versie met meekleurend glas. Tot slot: ook aan de kleinere rijders is gedacht met een Accuri Jr. model.

De vanaf-prijzen van de Generation 2 brillen (zonder opties):

  • Accuri 2 – € 69
  • Strata 2 – € 44
  • Strata 2 youth – € 44
  • Racecraft 2 – € 85

Bron: www.100percent.com

 

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments