17 – 19 mei: Enduro en DHI World Cup Bielsko-Biala – TV- en livestream-overzicht

Op vrijdag 17 mei begint in het Poolse Bielsko-Biala het eerste ‘dubbelweekend’ van de mountainbike wereldbeker 2024. Met op vrijdag 17 mei de tweede ronde van de Enduro World Cup en zaterdag 18 en zondag 19 mei de tweede Downhill World Cup. Bielsko-Biala is een nieuwe locatie. En de kakelverse downhilltrack heeft flinke bikepark-vibes. Wat dat allemaal gaat brengen? Dat kun je (deels) zelf allemaal bekijken; we geven je een overzicht van alle livestream en tv-uitzendingen van de UCI World Cup in Bielsko-Biala.

Whoop UCI World Cup Mountainbike 2024 – Wereldbeker downhill enduro Bielsko-Biala Polen Livestream en tv uitzendingen

Vrijdag 17 mei: ronde twee van de Enduro World Cup (EDR)

Het Poolse Bielsko-Biala staat bij lokale mountainbikers vooral bekend als een enduro-hotspot. De omgeving is behoorlijk groen en dat betekent maar één ding: het wil er best wel eens regenen. En ook voor komende weekend is er regen voorspelt; maar misschien is dat een welkome afwisseling voor de enduroisten na de bakkende zon tijdens de eerste Enduro World Cup afgelopen weekend in het Italiaanse Finale Ligure.

Helaas worden de endurowedstrijden niet live in beeld gebracht. Dat is logistiek praktisch onmogelijk, met op elk moment toprijders, verspreidt over diverse stages. Een uitzendschema is er dan ook niet, maar gedurende het weekend en de dagen daarna brengt de UCI via z’n Youtube-kanaal wel diverse samenvattingen.

Terugblik UCI Enduro World Cup Finale Ligure

Nog geen week geleden vond dus de aftrap plaats van de UCI Enduro World Cup 2024 in het Italiaanse Finale Ligure. Inmiddels staat die plaats aan de Ligurische kust synoniem voor de sport. Het was een volgepakt wedstrijdweekend met veel in korte tijd. Veel racen, veel transfers tussen de individuele endurosecties en dus druk op de ketel. Oh, en het was er warm.

Zaterdag 18 en zondag 19 mei: ronde twee van de Downhill World Cup (DHI)

Na de aftrap in het regenachtige Schotse Fort William strijkt het downhillcircus eveneens neer in Polen. Bielsko-Biala stond nooit eerder op de agenda van de World Cup en is dus voor iedereen nieuw.

Parcourspreview

Nieuw geldt dus ook voor het parcours, dat speciaal voor dit evenement is aangelegd. Het maakt deels gebruik van enduropaden die er in het gebied al lagen, maar het merendeel van het parcours is fonkelnieuw. Het is volgens velen niet de meest uitdagende track, waarbij de meeste ’technical features’ dan ook aangelegd zijn, al dan niet met een flinke stapel hout. Het heeft in z’n geheel nogal een bikepark-vibe. Wat dus bij sommige deelnemers al wel op wat kritiek kon rekenen. Maar ongetwijfeld zal het toch gewoon ouderwets spannend worden op tienden of zelfs hondersten van seconden.

Overzicht livestreams én TV-uitzendingen Wereldbeker Mountainbike DHI Fort William

Sinds 2023 is het volgen van de wereldbeker mountainbike minder gemakkelijk geworden. Althans, een betaalmuur werpt toch een drempel op. En als je alles live én zonder onderbreking wilt bekijken, dan ontkom je in Nederland niet aan een abonnement van Eurosport of Discovery+. Belgische kijkers kunnen terecht bij de Eurosport-kanalen. Eurosport zendt in Nederland ook een selectie van de wedstrijden en omkadering uit via z’n publiek beschikbare televisiekanaal.

De Junior categorie en Elite semi-finals zijn gratis beschikbaar via livestream op YouTube en de website van UCI Mountain Bike World Series.

Hieronder vind je een volledig overzicht van alle uitzendingen van deze UCI Mountain Bike World Cup Downhill 2024 in Bielsko-Biala, Polen.

Uitzendschema

Zaterdag 18 mei 2024

Youtube (livestream)
15:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Semi-finale Elite Vrouwen
15:30 uur – Downhill World Cup (DHI) – Semi-finale Elite Mannen

Zondag 5 mei 2024

Eurosport, Discovery+ & Youtube (livestream)
11:25 uur – Downhill World Cup (DHI) – Junioren Vrouwen
12:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Junioren Mannen

Eurosport, Discovery+ (livestream)
13:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Vrouwen
14:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Mannen

Eurosport (TV)
19:15 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Vrouwen (herhaling/samenvatting)
20:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Mannen (herhaling/samenvatting)

UCI Mountainbike wereldbeker kalender 2024 – World Cup MTB

Bron en meer info: ucimtbworldseries.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments