19 tot en met 21 januari 2024: Velofollies in Kortrijk

De Belgische Velofollies, slechts op een steenworp afstand van de Franse grens, is voor Nederlanders bepaald niet om de hoek. Desondanks is een bezoek de moeite waard, want al jaren weet deze beurs zich als relevant, interessant én ook gezellig neer te zetten voor liefhebbers van sportieve fietsen. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 januari vindt de zestiende editie plaats van de Velofollies in de Kortrijk XPO.

Velofollies 2024: relevant en gezellig

Terwijl de BikeMotion in Nederland de voorbije jaren steevast aankeek tegen teruglopende deelnemers én bezoekers en inmiddels meermaals is uitgesteld, buffelt de Belgische evenknie, de Velofollies, vrolijk door. Jaar na jaar groeit de beurs en weet in tegenstelling tot vrijwel elke andere beurs in de fietsbranche, nog altijd grote drommen mensen op de been te brengen.

Waarin het succes van de Velofollies zit? De relatief lage prijs van een parkeerplek, de timing nét voor het begin van de voorjaarsklassiekers, het aanbod? Ongetwijfeld een beetje van al die aspecten. Maar niet op de laatste plaats omdat Belgen fietsen, en alles wat daarmee van doen heeft, diep koesteren. Of dat nu een fietstocht is met na afloop samen een biertje drinken in het lokale café, het samen kijken naar een klassieker op televisie onder het genot van een biertje, of samen rondstruinen tussen nieuwe spullen, geflankeerd door bekende fietshelden waarmee leuke anekdotes én bier wordt uitgewisseld. De liefde voor de fiets zit, net als dat voor bier, heel… erg… diep. Meer dan welke beurs ook is de Velofollies daarmee oprecht hét grootste wielercafé ter wereld.

Velofollies 2024 XPO Kortrijk

Volop gravelbikes, mountainbikes en racefietsen

Uiteraard vind je e-bikes, stadsfietsen en bakfietsen op de Velofollies, maar het aanbod van deze beurs heeft nog altijd een zwaartepunt in het sportieve segment. Je komt er dus volop gravelbikes, mountainbikes én racefietsen tegen uit alle prijssegmenten. Daarnaast is er óók een mogelijkheid tot het testen van diverse fietsen. En niet gevreesd: dat is een indoorparcours. Dus van de snijdende wind (of regen, of sneeuw…) heb je geen last.

Prijzen en openingstijden

Inmiddels staat de zestiende editie voor de deur. Van vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari vindt de Velofollies 2024 plaats in de Kortrijk XPO. Entreetickets koop je in de voorverkoop online voor 15 euro per persoon. Koop je online tijdens de beurs dan betaal je 2 euro meer. Aan de kassa kost een ticket 20 euro. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar betaal je 5 euro minder.

Velofollies 2024 opent z’n deuren op vrijdag 19 januari om 10 uur en sluit om 21 uur. Op zaterdag 20 en zondag 21 januari is de beurs geopend van 10 tot en met 18 uur.

Meer info: velofollies.be

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments