Zaterdag 14 en zondag 15 januari: NK Veldrijden 2023

Nationale titelstrijd veldrijden in Zaltbommel – Gratis toegang

In het weekend van 14 en 15 januari vindt in Zaltbommel het NK Veldrijden 2023 plaats. De Masters, Nieuwelingen en Amateurs strijden op zaterdag de 14e om de nationale titel. Op zondag 15 januari is het de beurt aan de Junioren, Beloften én Elite dames en heren. Het parcours van net geen 3 kilometer bestaat uit kasseien, dijken, modderstroken, trappen, balkjes en zandstroken in de Zaltbommelse uiterwaarden. En dit alles kun je het hele weekend gratis bezoeken.

Het zat de organisatie van het NK Veldrijden 2023 in Zaltbommel in de voorbije jaren niet echt mee. Want al in 2021 wilde men er het Nederlands Kampioenschap cyclocross organiseren, nadat drie keer op rij de Uiterwaardencross op en aan de Waalkades in Zaltbommel werd verreden. Corona stak een flinke stok tussen de spaken voor het beoogde NK in 2021. In 2022 was er wél weer een NK, maar dat werd verreden in Ruchpen. Nu, in 2023, is er dan tóch een NK Veldrijden in Zaltbommel.

Nederlands Kampioenschap Veldrijden 2023 – Zaltbommel – NK Cyclocross

NK Veldrijden 2023: parcours

De uitwaarden ter hoogte van het centrum van Zaltbommel zijn het decor voor dit NK Veldrijden 2023. De start en finish zijn op de kasseien van de Waalkade, waarna de veldrijders en -rijdsters al snel de uiterwaarden ‘in duiken’. Hier volgen zandstroken en technische grasstroken elkaar snel op. Vlak is het parcours allerminst, met een aangelegde fietsbrug en klauterpartijen tegen de stadsdijken. Uiteraard zal het niet aan modder en ook niet aan balkjes ontbreken. In totaal is het parcours 2.750 meter lang.

NK Veldrijden 2023 Zaltbommel Parcours

Volg het Nederlands Kampioenschap veldrijden live én gratis ter plaatse

Bij de Elite Heren is het vooral de vraag of Lars van der Haar zichzelf op kan volgen als Nederlands Kampioen. Met het ontbreken van Mathieu van der Poel op de startlijst, is die kans natuurlijk vrij groot, al moet de wedstrijd nog altijd gewoon gereden worden. De strijd om het Nederlands Kampioenschap Veldrijden bij de Elite Dames zal in elk geval zéker spectaculair zijn. Het Elite Dames veld is momenteel flink gevuld met sterke rensters die aan elkaar gewaagd zijn. Wordt het Lucinda Brand, Puck Pieterse, Marianne Vos of Fem van Empel? De NOS zendt de Elite-wedstrijden uit, maar je kan het óók zelf live ter plaatse volgen. De toegang is gratis!

Programma

Zaterdag 14 januari

9.30 uur | Masters 40+
10.45 uur | Nieuweling Meisjes
11.45 uur | Masters 50+
13.00 uur | Nieuwelingen 1e jaars
14.30 uur | Amateurs
15.45 uur | Nieuwelingen 2e jaars

Zondag 15 januari

9.30 uur | Junior Vrouwen
10.45 uur | Junioren
12.00 uur | Beloften Vrouwen
13.40 uur | Elite Vrouwen
15.00 uur | Elite / Beloften

Bron en meer info: www.nkveldrijden2023.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments