21-28 maart: Trans Mallorca met Mountainbike Adventures

Mallorca staat bij veel fietsers bekend als hét eiland bij uitstek om in de winter trainingskilometers te maken… op de weg. Dat er op het grootste eiland van de Balearen méér te doen is dan uitsluitend op de weg koersen is echter minder bekend.

Moutainbike Adventures wil daar verandering in aanbrengen en biedt een offroad 6-daagse aan: Trans Mallorca.

Van 21 tot en met 28 maart kun je onder begeleiding van een gids een ontdekkingsreis op de mountainbike door het indrukwekkende Serra de Tramuntana ondernemen. Per dag trap je gemiddeld zo’n 50 kilometer en 1200 hoogtemeters weg. Je overnacht elke avond in een gîte of hotel, waarbij je bagage vervoerd wordt per auto. Je hoeft dus niet zelf als pakezel te fungeren tijdens de mountainbiketocht. De routes gaan veelal over technische singletracks tussen de amandel-, olijf- en citroenboomgaarden waar Mallorca om bekend staat. Je bent per dag gemiddeld zo’n 6 uur aan het fietsen, waarbij steile beklimmingen en ruwe afdalingen wel wat van je uithoudingsvermogen en skillset zullen vragen. “Bij ons geen competitieve sfeer van hoge gemiddelde snelheden, maar veiligheid, uitdaging en vooral een gezellige sfeer staan centraal”, aldus de organisatie.

Aangezien de reis al bijna voor de deur staat, is snel inschrijven aan te bevelen. De prijs van de Trans Mallorca reis is €1.150. Voor dit bedrag zijn onder meer 7 overnachtingen, eten (ontbijt, lunch en dinner), begeleiding, bagagevervoer inclusief.

Bij de inschrijving wordt naar je rijtechnisch niveau gevraagd, zodat de organisatie daar tijdens de tocht rekening mee kan houden. Oók is een voorbereidende dagclinic in Nederland bij MTB Clinic inbegrepen bij de prijs. Het vliegen naar Mallorca inclusief fiets, of het huren van een mountainbike ter plaatse is niet in de prijs inbegrepen. Mountainbike Adventures verhuurt zelf full suspension mountainbikes voor €200 per week.

Kijk voor alle details en boekingsmogelijkheden op: www.mountainbike-aventures.nl

Posted in Nieuws and tagged , , , , .

Reacties

avatar