7 & 8 april: 2e editie Take Care of Your Trails

Aanmelding voor deelnemende groepen geopend!

Wie vorig jaar dacht dat het Take Care of Your Trails-weekend een 1 april-grap was, had het goed mis. Het weekend van 1 en 2 april stond in het teken van een vriendschappelijke, internationale wedstrijd waarbij er gekeken werd welk land de meeste vrijwilligers per hoofd van de bevolking in één weekend aan trailonderhoud kon laten deelnemen.

Doel van deze vriendschappelijke wedstrijd was om de hoeveelheid en de kwaliteit van het werk dat momenteel al door heel Europa aan mountainbike trails wordt verzet, extra aandacht te geven. Enerzijds om de al actieve vrijwilligers in het zonnetje te zetten, anderzijds om nog meer mensen bekend te maken met trailonderhoud en ze er bij te betrekken.

Vorig jaar won Slovenië hiermee de titel ‘Best MTB Community in Europe’, met maar liefst 32 deelnemende groepen en ruim 440 vrijwilligers, waaronder de Sloveense Premier.

2e Editie: 7 en 8 april 2018

De wedstrijd ontstond vanuit de Developing Mountain Biking in Scotland (DMBinS) en werd door IMBA Europe vorig jaar Europees uitgerold. Dat bleek zo’n succes dat ook dit jaar een editie van Take Care of Your Trails georganiseerd wordt. Ditmaal vindt het evenement plaats in het weekend van 7 en 8 april. Voor deelnemende Alpenlanden wordt dit 5 en 6 mei.

Wat er te winnen valt? Glorieuze eer: ‘Best MTB Community in Europe’! Een delegatie van deelnemende groepen van het winnende land krijgen deze uitgereikt tijdens de derde ronde van Enduro World Series in Olargues, Frankrijk, gehouden op 12 en 13 mei.

Foto: Pieter van Leeuwen

Meld je onderhoudsgroep aan!

Onderhoudsgroepen door heel het land worden opgeroepen om zich aan te melden met hun eigen campagne voor deze competitie! De aanmeldingen worden verzameld door IMBA Europe die ook een deel van de promotie van het evenement organiseren. Vanaf maandag 19 februari maken zij de campagnes openbaar zodat vrijwilligers zich kunnen opgeven.

Meer informatie en tips voor de promotie van je eigen campagne vind je HIER. Aanmelden kan HIER.

Bron: www.imba-europe.org

Geplaatst in Nieuws, Routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments