Cube’s reactie op de Plus-craze: de Reaction TM

Voor het 2018-programma hertekende Cube de Reaction hardtails frames grondig. Bij de introductie afgelopen zomer zagen we dat zowel de carbon als de aluminium varianten een nieuw design kregen en voorzien werden van updates die de frames uh… up-to-date maken met de huidige tijd. Vrij vertaald; strakke lijnen, ruimte voor een interne leiding voor een dropperzadelpen, maar vooral Boost inbouwbreedte voor achter- en voornaaf.

De carbon frames worden in alle maten geleverd met 29” wielen, net als de meeste aluminium frames. Alleen de kleinste (15″) aluminium versies hebben 27,5” wielen. Er is echter één grote uitzondering in de lijn: de Reaction TM, oftewel ‘Trail Motion’. Deze rolt namelijk bij alle framematen (16”, 18”, 20” en 22”) op 27,5×2,6” wielen. De Reaction hardtails volgens het ‘traditionele’ recept en mikken op snelheid; met de Reaction TM heeft men vooral technisch rijden in het vizier.

Hoewel het frame qua ontwerp dus volledig overeenkomt met de andere aluminium Reactions, is de TM toch een geheel ander beestje. Er is niet slechts een langere voorvork in gemonteerd. De geometrie is aangepast voor de 130 mm veerweg van de Fox 34 Rhythm voorvork; dat is 30 mm méér dan de cross country modellen. Met 67° is de stuurhoek vrij vlak; iets dat de stabiliteit zeker ten goede zal komen.

De Reaction TM is er slechts in één uitvoering. In zoverre houden de Duitsers het dus vrij rustig met hun antwoord op de Plus-craze. Immers; was die niet al een heel eind over?

Plus-banden voor méér grip en meer all-mountain-achtige rijstijl. Wil je nóg dikker dan zijn er nog de Nutrail fatbike hardtails met 26×4.4” rubber.

Die ene TM komt in grondlak-grijs met zwart. De aandrijving is een 1×11 mix van een Shimano XT achterderailleur, een SLX shifter en een RaceFace Aeffect crankset. Opvallend: ook al is iedereen al lang overtuigd van de werking van clutch derailleurs, toch zit er een kettinggeleider op. Stuur en stuurpen dragen hetzelfde logo als de cranks. Alle Reaction frames zijn voorzien van een 27,2 mm zadelpen, maar de TM heeft als enige een dropper. Een uit eigen huis. De bedieningskabel loopt uiteraard binnendoor.

De Reaction modellen waren al verkrijgbaar. De TM is vanaf nú ook te bestellen bij je lokale Cube dealer en komt in 16”, 18”, 20” en 22” framematen. De prijs? Een nette €1.699.

Bron en meer informatie: www.cube.eu

Posted in Nieuws and tagged , , , , .

Reacties

avatar