7 mei: Specialized Super Sunday op Arnhems Buiten

Hoewel je het op basis van de regen en de lage temperaturen misschien niet zou denken komt het voorjaar inmiddels op gang. En het voorjaar staat niet alleen in het teken van allerlei voorjaarsklassiekers, maar ook van talloze toffe evenementen aan deel te nemen. Op 7 mei organiseren Specialized en Impus & Woortblind de Specialized Brains Gravel Toertocht rondom Arnhem. De opbrengsten van deze tocht gaan naar het organiseren van een evenement voor kinderen met ADHD. Tegelijkertijd wordt er een KNWU-klimcriterium gehouden en is er een avondcross, voor het geval je nog energie over mocht hebben.

Op zondag 7 mei vindt de ‘Specialized Super Sunday’ plaats. Een evenement met een graveltoertocht, een klimcriterium en een avondcross in en rondom Arnhem, waar het kantoor van Specialized Europe is gevestigd. Het hele evenement is aangekleed als een festival met een DJ die voor muziek zorgt en uiteraard is er wat te eten en te drinken. Zodoende is de Specialized Super Sunday óók een prima uitje voor niet-fietsers van alle leeftijden.

Special Brains Gravel Toertocht voor het goede doel

Elke fietser weet dat buiten zijn erg fijn is. Sport, spel en beweging in algemene zin zijn daarbij erg goede manieren om je energie kwijt te raken. En dat geldt in het bijzonder wanneer je ADHD hebt. Om die reden slaan Specialized en Impuls & Woortblind de handen ineen en organiseren samen de Special Brains Gravel Toertocht. Van de opbrengst organiseert Impuls & Woortblind later dit jaar, samen met Oudervereniging Balans, een mooi evenement voor kinderen met ADHD en hun ouders.

Bij deze graveltocht heb je de keuze uit 45 en 55 kilometer. Beide lussen zijn ook prima te combineren tot een mooi rit van 100 kilometer. Starten kan vanaf 8.30 uur tot ten laatste 10.00 uur vanaf het het hoofdkantoor van Specialized NL/BE op het parkachtige bedrijventerrein Arnhems Buiten in Arnhem. Deelnemen kan alleen door je vooraf in te schrijven via de website van Specialized.

Special Brains toertocht – Specialized Super Sunday

Arnhems Buiten Klimcriterium

’s Middags na de Special Brains Gravel Toertocht vindt de tweede editie plaats van het Arnhems Buiten Klimcriterium, nu dus als onderdeel van het Specialize Super Sunday-evenement. Dit klimcriterium gaat over een zware ronde met behoorlijk wat hoogtemeters op en over de stuwwal ten westen van de Arnhemse binnenstad. Let op: aan dit klimcriterium is alleen deel te nemen als je lid bent van de KNWU. Amateurs, Masters 40+, Nieuwelingen en Junioren kunnen zich nu inschrijven op de website van de KNWU.

Cyclocrossen op Arnhems Buiten

Als afsluiter van de Specialized Super Sunday staat een avondcross op het programma. Juist ja; mocht je dus nog energie over hebben – of alleen je zinnen hebben op een potje onvervalst pedaalduwen en afzien van je kruin tot in het puntje van je tenen – dan kun je deelnemen aan de cyclocrosswedstrijd. Ook deze cross gaat volledig over het terrein van Arnhems Buiten. Deelnemen aan deze avondcross kan óók als je géén KNWU-licentie hebt. De wedstrijd voor niet-licentiehouders start om 18.00 uur. De KWNU-licentiehouders starten om 19.00 uur. Licentiehouders schrijven zich in via de KNWU. Niet-licentiehouders kunnen zich ter plaatsen voor aanvang aanmelden.

Bron en meer info: specialized.com/nl/nl/special-brains-gravel-toertocht

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments