Al meer routes in Almere

Uitbreiding en verbetering van het routenetwerk in Almere

Vorig jaar meldden wij nog de opening van het skillspark in Almere. Een half jaar later zijn er al weer nieuwe plannen, namelijk de uitbreiding tot een heus routenetwerk bij Almere.

Op dit moment telt Almere twee MTB-routes. Twee klassieke routes met weinig hoogteverschil en met in deze tijd van het jaar een hoog ‘blij dat ik glij door de klei’-gehalte. Om beide routes te fietsen moet je bovendien een weg banen door de urban jungle van Almere. Dat kan anders én beter, dachten de initiatiefnemers van de route uitbreiding.

Uitbreiding tot 60 km

Op dit moment ligt er een plan om de routes uit te breiden naar een netwerk van zo’n 60 km. De bestaande routes worden aan elkaar gekoppeld met een nieuw deel. Dit nieuwe deel van de route zal komen op de voormalige vuilstortplaats Braambergen. Dit biedt mogelijkheden voor flink wat hoogtemeters en uitdagende trails. De routes worden aangelegd en verbeterd onder leiding van, wie anders, Patrick Jansen. Dit staat doorgaans garant voor goed aangelegde tracks die ook in de natte jaargetijden goed zijn te fietsen.

Een overzicht van het netwerk. Links op de kaart ligt de bestaande route Almere-Haven/Beginbos en uiterst rechts zie je een deel van de route Oostvaardersplassen/Kotterbos. De nieuw te creëren route ‘Braambergen’ komt tussen deze routes in te liggen (oranje omcirkeld) en zal met eveneens nog te aan te leggen verbindingsroutes aan beide zijden verbonden worden.

Er zijn heel wat partijen betrokken bij dit initiatief. Dit zijn onder andere Staatsbosbeheer en de stichting MTB & More. Deze is opgericht om de belangen van de bikers in Almere te behartigen. De voorlopige planning is om in april de route uit te zetten en het project af te ronden vóór het eind van het jaar. Een ambitieuze planning die alleen haalbaar is met de inzet van voldoende vrijwilligers. Kom je dus uit de buurt van Almere en steek je graag eens de handen uit de mouwen, meld je aan om te helpen.

Geplaatst in Nieuws, Routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments