Bike MOTION 2019 – Bescherm je fiets!

coaten of wrappen

 

Bescherm je fiets!

Genoeg mooie bikes te zien op de Bike MOTION, maar dan héb je zo’n mooie nieuwe fiets gekocht… en na de eerste modderrit glimt hij nooit meer zo mooi als toen hij uit de winkel rolde…

Invisiframe ken je wellicht al, maar op Bike MOTION troffen nog we drie bedrijven die je fiets helpen beschermen.

Coaten

IGL Coatings en Bicycle Armor zijn directe concurrenten: ze bieden namelijk vergelijkbare keramische coatings aan die je complete fiets -afgezien van de zachte delen- helpen beschermen tegen krassen en corrosie. Ook blijft bij beiden vuil minder aan de fiets plakken: schoonmaken wordt zodoende een stuk makkelijker. Je doet dit zonder gebruik te maken van (agressieve) schoonmaakmiddelen. Sterker nog; die hebben een negatief effect op de duurzaamheid van de coating. Hoe ook; de grootste plus van zo’n coating is dat je fiets langer dan normaal die nieuw-glimmendheid blijft houden. Of matheid, want daar zijn deze coatings óók voor geschikt.

Toch zijn er verschillen in de aanpak van de twee bedrijven: Bicycle Armor is wat duurder én je moet het door een specialist laten aanbrengen. Ze geven ook een langere levensduur aan: vijf of tien jaar, afhankelijk van de gewenste behandeling. IGL garandeert een levensduur van twee jaar, is echter ook een stuk goedkoper. Je kan het zelfs zelf aanbrengen, als je dat wilt.

Wrap je fiets!

Een heel andere benadering volgt wrapmybike. Géén coating, maar wrapfolie – net als de keramische coatings uit de automobielwereld. Dát zagen we nog niet eerder. Niet naadloos, maar wel bijna onzichtbaar, pakken ze je hele fiets in in een kleur naar keuze. Misschien niet de meest voor de hand liggende optie als je net een nieuw frame hebt gekocht… maar wel leuk als je huidige fiets nog prima bevalt, maar de lak niet meer zo mooi is.

Meer informatie:
www.bicyclearmor.com
www.iglcoatings.eu
www.wrapmybike.nl

Voor de camera: Lars Vogelenzang
Achter de camera: Dennis Jöris

Geplaatst in Bike MOTION, Nieuws, Specials en getagd met , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Frank E
Frank E
1 jaar geleden

Grappig. Het frame met de vetste paintjob staat nu te koop.