BikeYoke breidt aanbod Sagma-comfortzadels verder uit

BikeYoke staat bekend als producent van doordachte dropper-zadelpennen. Maar ze maken veel meer dan dat. Bijvoorbeeld een zadel. Het Sagma zadel heeft vering tussen de zadelrails en het zadeldek. Enorm comfortabel, maar de blijkbaar passen veel mensen voor de looks van de rail-constructie. Daarom introduceert BikeYoke nu twee ‘gewone’ zadels. Met dezelfde vorm, maar met traditionele zadelrails; de Sagma Lite en Sagma Lite Carbon. Oók van het originele, ‘volledig geveerde’ model is er nu een versie met carbon-rails.

BikeYoke Sagma Carbon zadel

De hoge mate van comfort bij het originele Sagma-zadel van BikeYoke, kwam grotendeels voort uit het speciale zadeldek gemaakt van idbeads. Dit speciale schuim, gemaakt van TPU-kunststof korrels, zet zich naar je achterwerk en geeft véél demping. Rubber elementen tussen het zadeldek en de zadelrails zorgen daarbovenop voor nog eens extra (gedempte) vering.

BikeYoke introduceert nu een tweede versie van dit comfortabele zadel. In plaats van de aluminium rails heeft de Sagma Carbon, je raadt het zelf al, exemplaren van carbon. Hierbij is BikeYoke naar eigen zeggen verder gegaan dan simpelweg de zadelrails uitvoeren in carbon. Ze zijn “opzienbarend sterker”, aldus het persbericht. Uiteraard zijn ze lichter – met 210 gram is dit model 15 gram lichter dan het origineel – maar ze bieden ook méér flex. Daarmee heeft het BikeYoke Sagma Carbon zadel dus drie comfortelementen: het idbeads zadel, de rubberen blokken in de verbinding tussen zadeldek en rails én tot slot de rails zelf.

De rubber veringselementen tussen zadelrails en zadeldek zijn verkrijgbaar in drie verschillende hardheden en relatief gemakkelijk uitwisselbaar.

De rails zijn, net als bij de originele versie afneembaar, om zodoende de rubber veerelementen te kunnen vervangen. BikeYoke levert ze in drie hardheden. De carbon rails zijn eveneens los leverbaar. Als je al het originele Sagma-zadel hebt en je wilt 15 gram besparen, kun je ze dus retrofitten.

BikeYoke levert het Sagma Carbon zadel met verschillende kleuraccenten op het zadeldek. Zo kun je kiezen uit ‘foxy orange’, blauw, paars, limoen, ‘ruby’ en zwart. BikeYoke’s nieuwe Sagma Carbon zadel is te koop voor € 169,00.

BikeYoke Sagma zadel kleuren

Want zwart is ook maar gewoon zo zwart…

BikeYoke Sagma Lite en Sagma Lite Carbon

Collega Lars ging twee jaar geleden al met het originele BikeYoke Sagma-zadel op pad en was snel verknocht. Maar volgens BikeYoke is niet iedereen even enthousiast, althans niet wat betreft die extra vering. Logisch ook; zoveel mensen, zoveel wensen. BikeYoke introduceert daarom de Sagma Lite en Sagma Carbon. Beide zadels hebben hetzelfde zadeldek van het unieke, dempende idbeads-materiaal en de voor de Sagma zo kenmerkende compacte afmeting. De rubber veerelementen tussen het zadeldek en onderstel ontbreken echter.

De Sagma Lite heeft CrMo-rails, weegt 225 gram en kost € 89,00. De Sagma Lite Carbon heeft carbon rails, waarmee het gewicht op 169 gram komt. Deze versie koop je voor € 139,00. Beide modellen zijn verkrijgbaar in 130 mm en 142 mm breedte en alleen in het zwart.

BikeYoke Sagma Lite met CrMo rails

De Sagma Lite heeft CrMo rails van ø7 mm.

BikeYoke Sagma Lite Carbon zadel

De Sagma Lite Carbon heeft zadelrails van carbon die niet rond maar ovaal zijn, maar dankzij hun afmeting van 7×10 mm passen ze in principe in de kop van vrijwel alle moderne zadelpennen.

Bron en meer info: www.bikeyoke.de

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments