BikeYoke heeft wéér de langste: Revive 213

Wie BikeYoke een beetje volgt, weet dat ze daar niet echt stilzitten. En dat ze service-vriendelijkheid én compatibiliteit in een hoog vaandel hebben.

Het merk lanceert nu een 213 mm versie van hun befaamde Revive dropper. Waarmee ze — wederom — de langste op de markt hebben. Deze nieuwe dropper heeft een aantal updates meegekregen die tegelijkertijd óók toepasbaar zijn op de ‘oude’ Revive.

BikeYoke Revive 2.0 updates

Er is een trend in de markt om bikes met steeds kortere zitbuizen te voorzien. De reden: ruimte voor méér droplengte voor dropperzadelpennen. Maar grote rijders bereiken daarmee ook sneller de limiet van de maximale uisteeklengte van hun zadelpen. Zij zijn juist gebaat bij nóg langere droppers. En precies dat is wat BikeYoke nu lanceert.

De Revive 2.0 met 185 mm was bij de lancering in 2017 al de langste dropper die aftermarket beschikbaar was. Nu gaan ze in herhaling met de Revive 2.0 213. Juist ja, met 213 mm droplengte!

BikeYoke Revive 213 mm

Diverse updates

En om die zadelpen ‘structureel verantwoord’ te maken, heeft BikeYoke wat wijzigingen doorgevoerd. Bij zo’n lange uitsteeklengte is de hefboomwerking enorm. De bovenbuis en de glijlagers in de onderbuis worden dus nóg zwaarder belast. Voor de Revive 2.0 213 is dan ook de bovenbuis uit één stuk gesmeed. In tegenstelling tot het 2-delige ontwerp (de kop en buis werden los gefabriceerd en daarna samengesteld), geeft de gesmede variant de mogelijkheid om wanddikten en de overgangen beter af te stemmen op de krachten en tegelijkertijd de boel nóg stijver te maken. Daarnaast heeft de Revive 2.0 213 langere glijagers om de toegenomen belasting aan te kunnen. Verder zijn de zittingen van geleidingspennen in de bovenbuis nu óók geanodiseerd, zodat ze beschermd zijn tegen corrosie. De zadelklemming is veranderd en voorzien van langere bouten voor een gemakkelijkere installatie. Tot slot is de interne actuatiehevel nu gladder afgewerkt voor een lichtere bediening.

Update Revive 2.0

Rechts de ‘oude’ versie, waarbij de bovenbuis en de kop uit losse delen bestaat. Links de nieuwe versie die uit één stuk is gesmeed en vervolgens CNC-bewerkt.

Pin Seats nu geanodiseerd

De zitting waar de geleidingspennen worden gemonteerd, zijn nu mee-geanodiseerd, zodat ook hier géén corrosie meer kan ontstaan.

Actuator hendel nu gladder gefinished

De actuatorhevel is nu gladder afgewerkt. Dit zou een lichtere bediening moeten geven.

’Update Service Program’

De vernieuwingen die de 213 mogelijk maken, vinden echter óók hun weg naar de kortere versies van de 2.0 versie van de Revive dropper. Heb je al een Revive 2.0 en is die toe aan een servicebeurt, dan kun je hem — zonder méérprijs ten opzichte van de reguliere kosten voor een servicebeurt bij een BikeYoke service center — laten upgraden met alle technische vernieuwingen die het merk nu heeft voor deze droppers!

Huidige programma Revive droppers

BikeYoke heeft nu 8 versies van de Revive 2.0 in haar programma:

Droplengte
[mm]
Diameter
[mm]
Gewicht
[gram]
Prijs
125 30,9 465 € 335
125 31,6 485 € 335
160 30,9 525 € 335
160 31,6 545 € 335
185 30,9 560 € 375
185 31,6 580 € 375
213 30,9 610 € 405
213 31,6 640 € 405

Alle versies zijn per direct beschikbaar.

Triggy Alpha

BikeYoke’s Triggy remote hendel was al lekker universeel; dankzij een slim ontworpen kabelmontage bedient ‘ie nagenoeg alle mechanische droppers. De Triggy Alpha is de nieuwste versie, waarbij de meest duidelijke upgrade de toepassing van een industrielager in het scharnierpunt is. Daarnaast is er nu ook een 7 mm langere hendel beschikbaar, waardoor de bedienkracht van je dropper circa 15% lager wordt. De stand van de hendel is rondom het scharnierpunt naar wens in te stellen.

De Triggy Alpha heeft diverse montageopties, waarbij óók directe montage aan nagenoeg alle moderne remhendels mogelijk is via adapters. De Triggy Alpha is er vanaf 32 gram voor de korte versie. De versie met de langere hendel weegt een luttele 2 gram méér. Hij is leverbaar vanaf eind augustus / begin september met een vanafprijs van € 65.

BIkeYoke Triggy Alpha verstelling

BikeYoke Triggy Alpha afmetingen

Bron: www.bikeyoke.de

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments