Bontrager lanceert Carbon Care wielgarantie

Bontrager’s tweejarenplan voor het kosteloos vervangen van carbon wielen

Voor velen is het hét summum qua upgrade aan hun fiets: carbon wielen. Sterk, licht en vaak ook stijver; aspecten die velen als heilig drie-eenheid beschouwen. Ze komen echter (vrijwel) altijd met een stevige prijs…

Bontrager lanceert nu het Carbon Care programma, waarmee de aanschaf van zo’n dure wielset een stuk interessanter wordt. Crash je binnen twee jaar na aanschaf, dan worden ze kosteloos vervangen!

Een rib uit je lijf; voor menig carbon wielset betaal je een flinke smak geld. Het is een upgrade die sommigen heel gemakkelijk kunnen rechtvaardigen ten aanzien van de toegevoegde waarde, maar de weging tegen de euro’s die uit je portemonnee rollen is vaak een stuk lastiger. Trek’s onderdelenmerk Bontrager verbaasde echter velen door ruim een jaar geleden op de proppen te komen met een wielset met carbon velgen voor een prijs van slechts €699.99. Je zou zeggen dat daarmee de drempel om tot de koop van een wielset met carbon velgen over te gaan, zo goed als weg is.

Toch gaat de Amerikaanse firma een stap verder om je te overtuigen. Ze voegt nu een extra garantie toe als onderdeel van de aanschaf, zodat de weging ten aanzien van kosten in opnieuw gemaakt mag worden, en – in elk geval in hun optiek – dus voordeliger uitpakt dan ooit.

Bontrager_Kovee_Elite_02

Carbon wielen tegen spaartarief: Bontrager’s Kovee Elite 23 TLR. Gewicht wielset 1606 gram (27.5″) / 1690 gram (29″). Adviesprijs wielset: €699.99!

De voorwaarden die Bontrager stelt zijn simpel: beschadigen je Bontrager carbon wielen binnen twee jaar na aankoop, dan zullen gratis worden vervangen. Ze noemen dit het ‘Carbon Care wielprogramma’ en geldt per direct voor álle carbon wielen van het merk. Sterker nog, als je in de voorbije twee jaar een setje Bontrager’s gekocht hebt, heb je óók recht op deze service – zolang je de eerste eigenaar bent. Dit geldt voor zowel de wielsets die je los kocht of die standaard bij je Trek fiets zaten. Beschadig je je wielsets ná die twee jaar na aankoop, dan kun je deze tegen sterk gereduceerde kosten laten repareren of vervangen.

Markttrend en perspectief

Met 2 jaar volledige garantie zónder uitleg van de oorzaak (‘just riding along…’) van de beschadiging én een levenslange korting bij reparatie ná die 2 jaar volgt Bontrager hiermee de trend van veel andere aanbieders van carbon velgen en/of wielsets.

Al moet wél gezegd worden dat de spreiding in de geboden garantie op zijn zachtst gezegd wel redelijk breed is. Daarbij valt ook op dat er niet een duidelijk verband lijkt te zijn tussen aanschafprijs en de geboden garanties.

Voorbeeld: ENVE biedt 5 jaar garantie en een levenslange crash replacement waarbij je 50% korting krijgt op vervangingsonderdelen. De Chinese fabrikant waar sommige bikers zelf rechtstreeks velgen kopen, Light Bicycle, biedt voor haar lichtste velgen standaard 15 maanden garantie en 25% korting bij een crash gedurende die 15 maanden. De garantie periode is tegen meerprijs te verlengen tot 3 of 5 jaren of zelfs levenslang. Sixth Element en e*13 leveren standaard de breedste dekking: levenslange garantie én vervanging. De meeste fabrikanten, echter, zitten er ergens tussenin.

Bontrager_LinePro30_01

Bontrager’s Line Pro 30 TLR

Bron en meer informatie:  www.trekbikes.com/wheelcare

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments