Cannondale Kid Correct – Kinderen opvoeden mét de fiets

“Cannondale Kid Correct” – Wat? Cannondale die kinderen corrigeert? Iets met een tik? Nee en nee. Het ‘Correct’ in deze uiting, die we in het persbericht lezen dat vandaag in onze digitale brievenbus viel, heeft wél te maken met opvoeding. Cannondale heeft een nieuwe lijn fietsen voor kinderen van 1 tot grofweg 11 jaar. Daarbij hebben ze – uiteraard – veel aandacht veel aan het afstemmen van geometrie, afmetingen van wielen en alle contactpunten aan opgroeiende kinderen. “Kid Correct” dus.

Cannondale wil met deze nieuwe lijn kinderen comfortabel, leuk en gemakkelijk leren fietsen, om zodoende al vroeg het fietsvirus van pa en ma over te nemen. Een correcte opvoeding, noemen we dat! Dat begint bij de Trail Balance loopfiets met 12” wielen én – jawel – een Lefty voorvork. De Trail modellen zijn er met 12”, 16”, 20” en 24” wielen, waarbij de 12” en 16” modellen uitgevoerd zijn met zijwielen. De Quick met 20” en 24” wielen zijn uitgevoerd met iets minder dikke banden, terwijl de Cujo 20” en 24” juist de dikste in het programma is. Laatst genoemde is dé trailbike met plusbanden voor kinderen; de Kenda Slant 6 banden zijn maar liefst 2,6” breed, waarmee écht leren offroaden kinderspel wordt (…).

Trail Balance, Trail 16″, Trail 20″, Trail 24″
Quick 20″, Quick 24″
Cujo 20″, Cujo 24″

De nieuwe kinderfietsen van Cannondale zijn vanaf nu verkrijgbaar, al moet Sinterklaas er misschien nog van op de hoogte gebracht worden (hint de Sint, dus!). Ze hebben prijzen vanaf €199,- oplopend tot €469,-.

Bron: www.cannondale.com

Posted in Nieuws and tagged , , , , .
Tags: , , , ,