Lezyne: Organize your adventure

Fietstassen voor je bikepacking avontuur…

Anderhalf jaar geleden werd de opmars van dikke banden bij krommestuurfietsen door veel fabrikanten aangegrepen om op de EuroBike een gravelbike als ‘travelbike’ te presenteren. Bikepacking leek hot en iedereen zette er op in alsof het ‘het nieuwe fietsen’ werd – en om de gravelbike zijn bestaansrecht te geven. Nagenoeg elk merk heeft al of lanceert zo’n fiets en promotiemateriaal gaat vaak gepaard met plaatjes van epische ritten waarbij een kampvuur, primitief eten en een tent mét uitzicht de dag vervolledigen.

Inmiddels kunnen we voorzichtig concluderen dat veel bikers het bestaansrecht van de gravelbike zelf wel weten in te vullen, ook zónder dat het meteen een vakantiefiets moet zijn. Niettemin is te stellen dat bikepacking bezig is met een opmars die haast onlosmakelijk verbonden is met de opkomst van de gravelbike en zijn veelzijdigheid.

Ook als je niet op vakantie gaat met de dikke-banden-krom-stuur-fiets, kan bagage meenemen handig zijn. Bijvoorbeeld bij die woon-werk-fietsrit die nét wat te lang is om op de stadsfiets te doen. Ga je er wel mee op vakantie dan moet die tent, de blikken bier en marshmallows natuurlijk meegenomen kunnen worden. Om die reden breidt Lezyne haar programma dan ook uit met een aantal bikepacking tassen onder het motto ‘Organize your adventure’.

Het aanbod bestaat uit een stuurtas, zadeltas, een multifunctionele accessoire tas en een tas voor op de bovenbuis. Bij al deze tassen maakt Lezyne gebruik van stevig nylon, (spat)waterdichte ritsen en zijn er compartimenten voorzien om – letterijk – georganiseerd op pad te kunnen gaan.

XL Caddy

De XL Caddy is een overmaatse zadeltas die verbonden wordt aan de zadelpen én aan de onderzijde van het zadel om maximale stabiliteit te geven. De tas wordt afgesloten met een grote flap die je strak kunt trekken. Zodoende kan de opening groot zijn en kun je bij het afsluiten de inhoud stevig aandrukken. Aan de buitenzijde is de XL Caddy voorzien van een koord, mocht de 7,5 liter intern niet genoeg zijn om alles mee te nemen. Reflecterende strepen geven extra zichtbaarheid in het donker.

Afmetingen: 420 x 170 x 140 mm. Inhoud: 7,5 L. Prijs: €69,95

Bar Caddy

De Bar Caddy heeft een capaciteit van 7 liter, onderverdeeld in meerdere compartimenten. De tas is aan beide zijden toegankelijk via de zijkanten die opgerold worden om hem af te sluiten. Daarmee wordt de inhoud goed beschermt tegen water. Dankzij extra koorden aan de buitenzijde kun je ook extern nog het nodige meenemen. Reflecterende strepen en een lusje om een klein lampje te monteren voorzien in wat extra veiligheid.

Afmeting: 80 x 60 x 115 mm. Inhoud: 7 L. Prijs: €49,95

Stuff Caddy

Naast de Bar Caddy is ook de Stuff Caddy thuis rond het stuur. Deze tas is ontworpen om bijvoorbeeld en extra fles mee te nemen. Met een koord kan de Stuff Caddy dichtgetrokken worden, zodat je er ook andere items in kwijt kan. Eveneens is de constructie resistent tegen water. De montage is dermate veelzijdig dat je hem ook op je voorvork of een framebuis kunt monteren.

Afmetingen: 80 x 60 x 115 mm. Capaciteit: 1,3 L. Prijs: €26,95

Energy Caddy XL

Tot slot is de Energy Caddy XL bedoelt voor montage boven op de bovenbuis. Een grote ritssluiting langs de omtrek geeft je snel toegang tot bijvoorbeeld je tooltje, eten of je smartphone die in één van de zakjes aan de binnenkant van de zijwand opgeborgen kan worden. Ook deze tas is (spat)waterdicht en voorzien van reflecterende elementen voor extra veiligheid.

Afmetingen: 215 x 100 x 55 mm. Capaciteit: 0,8 L. Prijs: €29,95

Bron: www.lezyne.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments