De mooiste fietsen…

De tijd dat nieuwe fietsen een echte primeur vormden op een fietsbeurs ligt dankzij het internet al ver achter ons. Veel merken komen gedurende het hele jaar met nieuwe modellen, specials en unieke one-off’s. Op datzelfde internet komen we wekelijks foto’s van mooie, unieke, aparte (en lelijke) nieuwe fietsen langs. Om ze allemaal op deze site te belichten zou overkill worden. Daarom lichten we in deze rubriek een selectie fietsen uit die ons de afgelopen week op een of andere manier opvielen.

Zo kopte Ibis afgelopen week het nieuwsbericht de wereld in dat hun Tranny hardtail voortaan ook in 29 inch uitvoering geleverd gaat worden. “Werd eens tijd, 2007 ligt inmiddels al een tijdje achter ons” hoor ik je denken. Ibis maakt hun late entree echter goed door een erg prettige kleurencombinatie zwart-blauw en een frame voorzien van een verstelbare achterbrug (zodat je de fiets singlespeed kunt rijden én met de mogelijkheid om een Gates Carbon Drive te monteren. Leuke feature van de fiets is dat de achterbrug met een paar bouten los te schroeven is en je zo de fiets als klein pakketje kunt vervoeren, voor als je iedere week met het vliegtuig ergens heen vliegt ofzo. Exclusieve plaatjes van de fiets zijn te zien bij de concullega’s van Bikerumor.

ibistranny1

ibistranny2

En wat te denken van de creaties van Mr. Baum from Down-Under…?! De Gulf kleurencombi van de fiets, die doorgetrokken is naar de vork, de stuurpen en de zadelpen, past echt perfect bij ons eigen tenue. De afmontage is, afgezien van de Oury grips (oldskool!), weinig spannend, maar euhm… boeiend met zo’n frame. Wellicht zou het dit frame sieren om de opbouw met meer klassieke of klassiek ogende onderdelen te doen, skinwall Onza bandjes bijvoorbeeld, Race Face Turbine crankstel… Had ik al gezegd dat de kleuren echt perfect bij onze kleding passen?!

baum01

baum02

Als laatste iets wat de meesten van ons niet direct in de garage zullen zetten. Een 20.000 euro dure creatie waarmee je ook niet direct in het bos zult gaan fietsen en een voortvloeisel van een samenwerking tussen Specialized en McLaren. Het laatste bedrijf heeft een standaard Tarmac fiets aangepakt en geoptimaliseerd wat betreft gewicht en aërodynamica. Als je snel bent, tot 31 juli is deze fiets te bestellen, ben je wel een van de 250 mensen die op deze unieke fiets mogen gaan rijden. Krijg je er een paar matchende schoenen en helm bij. Daarover gesproken: de helm past wat ons betreft weer prima bij de hiervoor genoemde fiets en onze fietskleding. Als iemand dus wel de fiets wil kopen, maar niks met de helm doet, houden we ons aanbevolen! Meer details over de fiets lees je onder andere op Racefietsblog.

specimclaren1

specimclaren2

CJ

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments