Dit weekend: Trek CXC Cup via livestream

Een van de eerste international cyclocrossen live te volgen

Afgaande op het weer de voorbije weken zou je het niet zeggen, maar het cyclocrossseizoen staat ‘op punt’, zoals ze bij onze Zuiderburen zeggen.

Dit jaar zijn er twee Wereldbeker manches in Amerika. Aanstaande woensdag 21 september vindt tijdens de Interbike beurs in Las Vegas het jaarlijkse Cross Vegas plaats. Zaterdag de 24ste volgt meteen de tweede Wereldbeker in Iowa City. Met een groot aantal internationale rijders (lees: Belgische en slechts een paar rijders uit omringende landen) dus aan de andere kant van de plas, is het een uitgelezen kans voor andere cros- organisatoren om het deelnemersveld aantrekkelijk te maken. Dit alles in het kader van globaliseren van de sport, zoals de UCI het graag ziet… Jammer genoeg betekenen die globalisering én vercommercialisering van de sport ook dat wij hier in Nederland straks – net als vorig jaar – een groot aantal ‘TV crossen’ moeten missen, maar daarover in de komende dagen meer.

Voor crossfans geldt vanaf nu: ‘Pakken wat we pakken kunnen’. En dat begint dit weekend al met de livestreams van de Trek CXC Cup die naast de Trek fabriek in Waterloo Wisconsin wordt gehouden.

De elite dames en heren racen zowel op zaterdag als zondag en je kan deze wedstrijden live volgen vanaf 18:30 uur via de livestream op de website van Trek.

Dit seizoen zal het eerste zijn waarbij Sven Nys zelf niet meer deelneemt als rijder. Hij voert het Telenet Fidea Lions cross team aan, waarvan Trek materiaalsponsor is. Uiteraard buit Trek dat graag uit en aangezien Sven ook wel in is voor een lolletje, levert dat wat grappige filmpjes op in aanloop naar de CXC Cup:

Geplaatst in Cyclocross, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments