Dit weekend: WK Cyclocross 2019 – Bogense

Vooruitblik en uitzendschema

Het Deense Bogense is dit weekend hét centrum van de cyclocrossgemeenschap. De komende twee dagen wordt daar bepaald welke rijders het komende jaar de regenboogkleuren mogen dragen. Weet Mathieu van der Poel daar zijn al glansrijke seizoen te bekronen met die ene trui waar ‘ie vorig jaar tot groot verdriet – dankzij talloze lekke banden – naast greep? Of (her)vindt Wout van Aert zich weer in een WK-piekvorm en breekt hij met zijn tweede en derde plaats-syndroom van dit seizoen? Of lukt het Wereldbekerwinnaar Toon Aerts -die na een al meer-dan-geslaagd seizoen- met misschien de minste stress aan de start verschijnt het hoofd koel te houden tot op de streep? Of bezwijkt hij juist onder de stress van de positie als underdog… Een WK doet namelijk rare dingen met de mens.

Hopelijk beslissen mosselschelpen dit jaar niet mede het WK, zoals de scherpe stenen dat in Bieles twee jaar geleden ook deden…

Wie de cyclocross de voorbije jaren volgt, weet dat het damesveld al maar interessanter geworden is, met dit jaar voorlopig als hoogtepunt. De Belgische Sanne Cant staat er als titelverdedigster aan de start, maar zal af moeten rekenen met onder meer Marianne Vos, Annemarie Worst, de indrukwekkend sterke Lucinda Brand en de relevatie van dit seizoen: Denise Betsema. Of zal Jolanda Neff het Nederland-België-feestje dwarsbomen…?

Datzelfde geldt voor de Beloften (u23) categorie bij de dames, waar Nederland een sterke afvaardiging heeft in de vorm van Ceylin Del Carmen Alvarado. Zij kan ook al goed uit de voeten in het Elite Damesveld en kan als topfavoriet bij de Beloften gezien worden.

Parcours

Op dit moment ligt het parcours in en rond de haven de kustplaats Bogense er bevroren bij. Met temperaturen net rond het vriespunt kan het echter nog alle kanten uitgaan. Blijft het vriezen, dan zal het vooral een snel parcours zijn. Zet de dooi in, dan kan het ook nog deels een echte stoemperscross worden. In beide gevallen blijft het verraderlijk: de korte klimmetjes en schuine stroken op, over en tegen de dijk zijn zowel bevroren als ontdooid tricky.

On-board bij Kerry Werner die samen met Stephen Hyde het parcours verkent:

Programma & uitzendingen

We blikken kort vooruit en geven een overzicht van het programma en de televisieuitzendingen.

NOS Studio Sport zendt zowel de Elite Dames- als Herenwedstrijd uit. Op zaterdag begint de uitzending om 14:45 uur. Op zondag begint de uitzending om 14:50 uur, met voorafgaande vanaf 13:40 uur de documentaire “Crossen om het goud” over Mathieu van der Poel.

Het Belgische Sporza pakt – traditiegetrouw – groots uit met uitgebreide voor- en nabeschouwingen.

Zaterdag 2 februari
Wedstrijd Uitzending
11:00u Junior Heren Sporza (één) Vanaf 10:45u
NOS Geen uitzending
13:00u Beloften Heren (u23) Sporza (één) Vanaf 13:30u
NOS Geen uitzending
15:00u Elite Dames Sporza (één) Vanaf 13:30u
NOS (Ned. 1) Vanaf 14:45

 

Zondag 3 februari
Wedstrijd Uitzending
11:00u Beloften Dames (u23) Sporza (Canvas) Vanaf 10:45u
NOS Geen uitzending
15:00u Elite Heren Sporza (één) Vanaf 13:30u
NOS (Ned. 1) Vanaf 14:50

 

Meer informatie: www.crossdenmark.dk

Geplaatst in Cyclocross, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments