Dutch MTB Trail Awards 2017!

De start van een jaarlijkse traditie

Met enige regelmaat lees je hier op Velozine verhalen over nieuwe routes, bestaande routes die upgrades krijgen of over het onderhoud daarvan. Achter al deze verhalen gaan organisaties én mensen schuil die, vaak, veel van hun vrije tijd opofferen om mountainbiken in Nederland telkens net een stukje leuker, uitdagender én duurzamer te maken. Om deze mensen, hun werkzaamheden én de routes extra in het zonnetje te zetten, worden dit jaar voor het eerst de Dutch MTB Trail Awards uitgereikt!

MTB_Awards01

De Awards worden uitgereikt in 6 categorieën:

  • Beste nieuwe MTB trail;
  • Beste technische MTB segment;
  • Meest duurzame MTB trail;
  • Beste MTB Bikepark;
  • De Botte Schop, en;
  • De Gouden Schop.

Publieksprijs: De Gouden Schop – Stem mee!

Laatstgenoemde categorie is een publieksprijs. Het is dus aan jou is om te stemmen voor je favoriete trail qua rijden én staat van onderhoud. De prijs wordt dan uitgereikt aan de vereniging die de route aangelegd heeft en/of het onderhoud doet. Stemmen doe je via het online formulier, waar je ook de route van je voorkeur kunt toevoegen indien deze nog niet in de lijst is opgenomen. Je kan stemmen tot 16 juni.

De overige prijzen worden verdeeld door een jury die opgemaakt wordt uit de betrokken partijen en partners van het project. De samenstelling van de jury zal per prijscategorie verschillen. De prijsuitreiking in alle categorieën zal plaats vinden op 30 juni. De locatie van de prijsuitreiking wordt half mei bekend gemaakt.

Organisatie en verloop

Zoals gemeld is de Dutch MTB Trail Award een nieuw initiatief. Mede-oprichter Robert van Rooijen licht toe:

“Wij merken dat er vanuit de community niet alleen toenemende aandacht is voor het onderhoud en duurzaamheidsbelang van de MTB routes, maar ook voor een stukje erkenning voor degenen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor alle mede MTB’ers.

De Dutch MTB Trail Awards vormen hiermee een jaarlijks evenement, waarbij op basis van een verkiezing winnaars worden geselecteerd. Onze speerpunten zijn duurzaamheid, erkenning, sportontwikkeling en toegankelijkheid.”

De Nederlandse Toer Fiets Unie ondersteunt dit initiatief volop:

“Goede routes vallen niet uit de lucht. Honderden vrijwilligers steken wekelijks veel tijd en energie in het ontwikkelen en onderhouden van mooie trails. Wij hopen dat de MTB Trail Award mountainbikers inspireert om hun steentje bij te dragen. Door hun lokale trailcrew of club te ondersteunen of zelf de handjes te laten wapperen tijdens een klusdag.” – Bart van de Vossenberg, Marketing Manager NTFU

Naast de NTFU zijn Cube Bikes, MTB Routes.nl en Natuur Monumenten als partner aan het evenement verbonden.

Goodies
In aanloop naar de prijsuitreiking zullen de Dutch MTB Trail Awards in samenwerking met Cube Bikes wekelijks diverse prijzen en goodies uitdelen. Je kan meedingen naar deze Cube-items door de Facebook pagina te volgen, je stem achter te laten en de poll te delen.

Meer informatie en mogelijkheid tot stemmen: www.mtbtrailawards.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments