Enduro lagers en seals rechtstreeks leverbaar

Industrielagers, cartridge lagers, hoe je ze ook noemt, de kans is groot dat wanneer je je fiets eens nader beschouwt je ze tegen komt. Veel naven, bottom brackets en ook hele achterbrugconstructies draaien dankzij de gestandaardiseerde afgedichte lagers.

Dankzij industriële normalisering zijn dit soort lagers relatief eenvoudig te vervangen en is de kwaliteit ook in bepaalde normen vastgelegd. Het nadeel is alleen dat veel van de industriële lagers uitgelegd zijn voor een gebruik dat niet of nauwelijks te vergelijken valt met hoe we ze in een fiets gebruiken. En daarom kan het voor komen dat in sommige van je fietsonderdelen de zo geprezen industrielagers toch vrij snel de nek omgedraaid zijn.

Lagerfabrikant Enduro besloot daarom specifieke lagers te ontwikkelen voor het gebruik in fietsen. Qua maatvoering 100% conform de industriële normen, maar voorzien van afdichtingen en meer afstemde smeervetten die beter werken bij de vaak lagere omwentelingssnelheden en een lagere wrijving geven.

Het Belgische Now Company is sinds korte tijd distributeur van de Enduro lagers en via vertegenwoordiger Tom Eijssen, ook bekend van Kona, heeft de Nederlandse markt nu ook toegang tot de geoptimaliseerde lagers.

In het programma van Enduro vind je naast een grote diversiteit aan lagers voor naven, bottom brackets, pedalen en veersystemen, ook het juiste gereedschap voor de (de-)montage van de lagers. Enduro heeft inmiddels ook naam en faam verkregen met hun fork seals voor alle gangbare vorken die eveneens via Now Company leverbaar zullen zijn.

Uiteraard zullen we de proef op te som nemen en zelf oordelen of de naam ‘Enduro’ terecht gekozen is…

Bron: www.nowcompany.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tjeerd
Tjeerd
11 jaren geleden

Jaren geleden bijna gekocht. Wellicht nu het wat dichterbij verkrijgbaar is eens iets aanschaffen.

Mark
Editor
Mark
11 jaren geleden

Ergens een lijst met prijzen te vinden? dollar=euro?

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

De gewone stalen bb-vervangingslagers vind ik persoonlijk best goed. Geen Wunderprodukte, maar gewoon goede lagers die een stukkie langer meegaan dan de standaard Shimano/RaceFace/FSA lagers. Voor dezelfde prijs of iets minder, die koop ik zeker weer. Inpersen in oude Shimano cups was ook niet moeilijk, als je de lagers een nachtje in de vriezer legt. Echter: ook deze dingen sterven gewoon als ze langere tijd stil staan met vocht erin. ;) Heb ook de seals in een Fox vork. Ze werken, maar ik had eigenlijk ook niet veel bezwaar tegen de originele van Fox. Fijn dat die dingen nu makkelijk… Lees meer »