Formula: Remmen en vering 10 jaar verzekerd van onderdelen en support

En 2 jaar overdraagbare garantie

Italiaanse remmen- en veringfabrikant Formula garandeert minstens 10 jaar ondersteuning in service en onderdelen. Bovendien is de tweejarige garantietermijn nu overdraagbaar. Koop je dus een tweedehands Formula-product en is dit nog géén twee jaar oud, dan blijft de oorspronkelijke garantietermijn ook voor jou geldig. Een boude stap van Formula om te breken met kwaliteitsproblemen uit het verleden.

Formula biedt nu overdraagbare garantie en 10 jaar ondersteuning in service en onderdelen op alle producten na 2017

Genezing

In het persbericht windt men er geen doekjes om: de in 2016 geïntroduceerde Cura-remmen waren een vervanging van remmen die kwalitietatief teleurstellend waren. ‘Cura’ is dan ook Italiaans voor ‘genezing’. De nieuwe garantievoorwaarden en ondersteuning zijn ook een antwoord op de les die men leerde in de periode daarna. Want de schade door brakke kwaliteit was flink. Ik kan me inderdaad een aantal incidenten met corrosie, aluminium boutjes en onmogelijk ontluchten van eerdere modellen herinneren.

Formula zegt hierover in z’n persbericht:

“In 2016 we launched our Cura brakes. They marked a change in the way we engineered our products. Powerful, adaptable and reliable, they were an improvement in every way over their predecessor.

They needed to be. The brakes they replaced had issues with reliability. They didn’t meet the expectations of ourselves or our customers. As a result, our reputation suffered, and riders turned to other brands.

It was hard to admit we’d made a mistake, but doing so was the first step in winning back the trust of riders. We went back to the drawing board, did more testing and improved quality control. The result was a brake we were truly proud of.”

Formula biedt nu overdraagbare garantie en 10 jaar ondersteuning in service en onderdelen op alle producten na 2017

Formula: overdraagbare garantie en 10 jaar ondersteuning in service en onderdelen

In een stap om klanten nóg meer te overtuigen komt Formula met uitgebreide garantievoorwaarden en ondersteuning in service en met onderdelen. De regeling zoals Formula die nu aanbiedt heeft twee interessante punten. Ten eerst geldt: als je een gebruikt Formula-product koopt, dan blijft de oorspronkelijke garantietermijn van 2 jaar na originele aanschaf gelden. In de regel vervalt normaal de garantietermijn zodra een gebruikt product wordt doorverkocht. Maar met deze nieuwe regeling wordt het een stuk interessanter om een setje Formula-remmen op Markplaats te verkiezen boven die van een ander merk (mits je een bonnetje erbij krijgt, vermoedelijk), of om nieuw te kopen.

Daarnaast belooft Formula voor iedere product 10 jaar lang compatibele vervangingsonderdelen voor upgrades en onderhoud, alsmede service te bieden. Dit geldt voor alle Formula-producten van ná 2017.

In de tussentijd is het assortiment van Formula uitgebreid naar voorvorken en achterdempers. Juist in die hoek bieden ze qua functionaliteit interessante producten. Tegelijkertijd is dit een gebied waar vooral de grotere fabrikanten zoals Fox en Sram, redelijke beschikbaarheid van (service)onderdelen bieden – en sommige kleinere merken juist niet. Door deze nieuwe garantie en ondersteuning heb je met een Formula vork of demper niet alleen een bijzonder product, maar ook iets waarmee je ook echt jaren mee vooruit kan.

Formula Selva S voorvork

Bij Formula voorvorken kun je de compressiedemping verregaand verfijnd aanpassen middels losse modules die je eenvoudig bovenop de vorkkroon kunt uitwisselen.

Duurzame ontwikkeling

Naast het terugwinnen van vertrouwen van consumenten geeft Formula nog een aantal redenen aan voor de nieuwe houding ten aanzien van garantie en support. Zo wil het bedrijf niet vasthouden aan modeljaren, geplande uitfasering of het maken van een product voor een specifiek prijsniveau. Een product dat z’n garantie behoudt en waarvan je zeker weet dat reserveonderdelen of een servicebeurt jaren na aanschaf nog te regelen zijn behoudt ook beter z’n waarde.

Natuurlijk wil Formula gewoon dat je vooral Formula blijft rijden, en deel daarvan is dat je je bestaande producten lang in stand kan houden en/of kan upgraden. Cura remmen kan je daarom voorzien van klauwen met 4 in plaats van 2 zuigers (of andersom) en je kunt je Selva vork van lucht- naar schroefveer ombouwen. En weer terug. Thuis, in je schuur. Zo willen ze ervoor zorgen dat je niet alleen kan blijven rijden, maar ook dat je in het Formula-ecosysteem blijft. En als je tóch alles gaat vervangen, krijg je meer voor je gebruikte spullen en koop je vermoedelijk weer Formula terug.

Los van de commerciële aspecten achter deze nieuwe garantie ten voordele van Formula zelf is dit alleen maar een goede ontwikkeling te noemen. De wereld in het algemeen, ook de fietsindustrie, zit bomvol kwalitatief magere producten met even magere ondersteuning. De zekerheid onderhoud en upgrades uit te kunnen voeren betekent niet alleen minder nieuw materiaal noodgedwongen kopen (zie de coronapandemie en het totaal gebrek aan reparatie- en onderhoudsmiddelen). Het geeft  óók de zekerheid dat je je fiets rijdend kan blijven houden.

Meer info: rideformula.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments