Sram breidt aanbod Transmission-onderdelen uit met S-1000-serie

Sram brengt betaalbare T-type onderdelen voorlopig alleen op complete (e-)bikes

Het zat eraan te komen: Sram Eagle Transmission-onderdelen met wat gunstigere prijzen dan de huidige dure tot peperdure GX, X0, XX  XX en XL SL Eagle Transmissions. Nou ja, gunstigere prijzen: de nieuwe S-1000 derailleur en crankset zijn vooralsnog uitsluitend verkrijgbaar op complete bikes. De XS-1270-cassette zal op termijn wel los in de winkel te koop zijn. Bijzonder: deze 10/52-cassette past op conventionele HG-bodies!
Sram S-1000 Transmission T-Type

De nieuwe Sram Transmission S-1000 derailleur vindt je voorlopig alleen maar op nieuwe (e-)bikes.

Sram S-1000: Transmission voor de massa?

Wat je er ook van vindt, Srams derailleursysteem Tranmission is een blijvertje. Om een groter deel van de markt met Transmission te bedienen, brengt Sram voor komend seizoen een aantal nieuwe Transmission-onderdelen die prijstechnisch ónder de bestaande GX, X0, XX  en XX SL Eagle Transmissions komen te staan. Wat die prijs is, kunnen we je niet zeggen, want Sram levert de onderdelen vooralsnog uitsluitend aan fietsfabrikanten ten behoeve van de eerste montage.

Het nieuwe Transmission-aanbod bestaat uit een derailleur en een tweetal cranksets met de aanduiding S-1000 en een cassette die de naam XS-1270 draagt. Deze zal volgens Sram op termijn wél los te koop zijn. Ook de losse cluster met daarop de 10, 12, 14, 16 en 18-tands kransjes zal via de fietswinkels aangeboden worden. Over de prijs en de termijn van beschikbaarheid heeft Sram nog geen uitspraken gedaan. Ook de gewichten blijven in het persbericht onvermeld.

Sram S-1000 Transmission T-Type

Sram XS-1270 Eagle Transmission 10/52-cassette. De grootste krans is van aluminium, de overige zijn van staal met een chroomnikkel-coating. Nieuw: omdat de kleinste krans tegelijkertijd de sluitring is én de T-Type-cassettes 2,5 millimeter verder naar buiten op de achternaaf zitten, past de XS-1270 cassette past op een reguliere HG-cassettebody! Sram beveelt nadrukkelijk het gebruik van stalen bodies aan.

Voorlopig alleen op complete bikes: Sram S-1000 Eagle Transmission-derailleur, gebaseerd op de GX Eagle Transmission. Net als bij de duurdere modellen zijn de onderdelen waaruit de derailleur is opgebouwd (grotendeels) vervangbaar.

Sram S-1000 Transmission T-Type

Ook de Sram S-1000 Eagle Transmission-crankset voor spierfietsen is alleen op complete fietsen verkrijgbaar. De crankarmen, die gemaakt zijn van gesmeed aluminium, komen in lengtes van 155 tot 175 millimeter.

De S-1000 e-bike-cranks zijn er in lengtes van 150 tot 170 millimeter met passingen voor motoren van Sram, Brose en Bosch, plus een ISIS-passing.

Bron en meer info: sram.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments