Geen zin in een e-bike maar wel flink klimmen? Ascendu 3 x 3 x 3!

Soms mis ik de jaren ’90. Net als nu was mountainbiken enorm populair. Maar in plaats van het ‘op de hoek’ kunnen kopen van relatief betaalbare bikes met carbontechnologie op het niveau van Formule 1 auto’s, ging het er toen een stuk primitiever aan toe. De industrie bestond toen nog voor een groot deel uit knutselaars. Vanuit eigen schuur boden ze zelfgemaakte, obscure onderdelen of zelfs complete bikes aan. Zonder om te kijken naar enige conventies, brachten ze ‘oplossingen’ aan de man… waar soms het probleem nog bij gezocht moest worden. Veel van dat spul ligt nu – haast meer nuttig – bij Jeroen van Roekel in zijn museum.

Gelukkig zijn dit soort vrije denkers zeker niet de wereld uit en kunnen we producten als de Ascendu aanschouwen…

Deze Spaanse firma biedt dé oplossing voor wanneer je géén zin hebt in een e-bike of het moeten duwen van je reguliere bike, wanneer het écht steil wordt. Het ontwerp van de Ascendu is gebaseerd op een enorm lange wielbasis en een eveneens enorm grote overbrenging om langzaam te kunnen klimmen. Om vervolgens niet om te vallen zijn er twee voorwielen. Ze noemen dit het ‘3 x 3 x 3-concept’. Wat dat exact betekent én wat de wiskunde (jazeker…) achter het concept is, vertelt de (ietwat schizofrene..?) bedenker je graag zelf.

Het is dat dit een serieuze onderneming lijkt te zijn, maar anders zou je haast denken dat het een marketingcomplot is om méér voorvorken aan de man te brengen…

Ascendu claimt dat je stijgingspercentages tot wel 50% op kunt buffelen met hun contraptie wanneer de ondergrond los ligt. Zelfs 70% wanneer die ondergrond niet los ligt… Maar zelfs met de enorm lichte overbrenging zal het een beste opgave zijn, want echt licht is de bike niet. Hij weegt pakweg 10 kg méér dan een reguliere mountainbike. Oftewel: ongeveer zoveel als een e-bike… maar dan zónder trapondersteuning.

Er zijn twee versies, waarbij de 3x3x3F een fatbike-achterwiel heeft. Je koopt er een voor € 4.950.

Eerlijk is eerlijk… ik denk dat best tof is om er mee de bergen in te gaan… wat jij?

Check alle detail én bestelmogelijkheden via: www.ascendubikes.com

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments