Hel van Groesbeek Festival – Inschrijving 75 minuten en Retro Race geopend

Vorig jaar herleefde het oude, bekende en warme gevoel van de Bergrace’s bij het Hel van Groesbeek Festival. Het format? Drie cross country wedstrijden op tijdsduur (75, 105 en 150 min) op een schitterend parcours én geen wedstrijdlicentie nodig om deel te nemen. Het festival werd los van de bekende Hel van Groesbeek Marathon georganiseerd.

Marathon én cross country wedstrijd

De editie van 2017 bleek een generale repetitie te zijn. MTB Gelderland Zuid, Licht Verzet en NSWV Mercurius organiseren namelijk óók in 2018 (weer) een Hel van Groesbeek Festival. Dit jaar zal deze plaats vinden op 7 en 8 april en bestaan uit een combinatie van de marathon én de cross country over een vaste tijdsduur.

De populariteit van de (lange-)afstandswedstrijden rond het Groesbeekse is onverminderd groot; je kunt je dan ook inmiddels niet meer inschrijven voor de afstandswedstrijden over 35, 70 en 105 kilometer. Deze vinden plaats op zondag 8 april.

Waar je je nog wel voor in kunt schrijven op zaterdag 7 april zijn onder meer jeugdwedstrijden verreden (deel uitmakend van de Landelijke Jeugd Competitie MTB) en de 75 minuten crosscountry wedstrijd. Daarmee zijn alle wedstrijden volgens het ‘Bergrace’ principe tijdens het festival benoemd; de organisatie heeft besloten om dit jaar slechts één cross country wedstrijd te organiseren.

Deze wedstrijd zal verreden worden op grote delen van het oude (1991) Grundig World Cup parcours, gelegen tussen de Oude Kleefsebaan en de Zevenheuvelenweg nabij Groesbeek. Een parcours dat vorig jaar al de nodige handen op elkaar kreeg van zowel deelnemers als toeschouwers. Een on-Nederlands mooi, relatief zwaar en soms ook technisch rondje.

Retro klassement

Vorig jaar werd er parallel aan de 75 minuten wedstrijd óók gereden door oude knarren op oude karren. Ook tijdens de 75 minuten wedstrijd op zaterdag 7 april zal er heus retro klassement worden opgemaakt! Pak je oude fiets, je oude tenue en race tegen oudgedienden uit de wedstrijdsport en fanatiekelingen die nog graag rondstuiteren op oud materiaal.

Uiteraard worden er prijzen uitgereikt aan de winnaar en winnares, maar ook aan diegene met het meest complete, authentieke tenue en/of meest unieke fiets. Deze wedstrijd wordt, net als vorig jaar, mede mogelijk gemaakt door het Mountainbike Museum. Museumdirecteur Jeroen van Roekel zal ook dit jaar aanwezig zijn met zijn pop-up museum en zal fungeren als ‘hang out’ voor de retro-garde.

Inschrijving

De inschrijving voor de 75 minuten wedstrijd op zaterdag 7 april is inmiddels geopend en vind je hier. Je kunt je inschrijven tot en met 3 maart 2018, tenzij het maximale aantal deelnemers eerder is bereikt.

Meer informatie: www.mtbgelderlandzuid.nl

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments