H&M en Brick Lane Bikes: urban wielerkleding voor het volk!

“Met trots kondigt H&M een capsulecollectie voor heren aan in samenwerking met Brick Lane Bikes uit Oost-Londen: functionele wielerkleding met een urban uitstraling die zowel op de fiets als daarnaast gedragen kan worden. De collectie bestaat uit 11 kledingstukken die zijn ontworpen door H&M en getest door Brick Lane Bikes, een van ’s werelds toonaangevende specialisten op het gebied van custom-made fietsen. ‘H&M for Brick Lane Bikes’ is geïnspireerd op zowel vintage als functionele sportkleding en is gemaakt van duurzamere materialen, volledig in lijn met H&M’s Conscious-activiteiten.” – Aldus het persbericht.

Juist. H&M, u weet wel. Die kledingwinkel. Waar iedereen wel eens komt. In elke grote stad vind je ze. En nu brengen ze dus een kledinglijn uit voor de urban cyclist. Ergo; na de 29er is nu ook officieel het urban-fixie-gebeuren mainstream!

Brick Lane Bikes is winkel gelokaliseerd in London en heeft zich sinds hun oprichting in 2006 gespecialiseerd in fixed-gear bikes. Naar eigen zegge vormen ze nu het kloppende hart van de fixed-gear scene in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

De collectie is samengesteld als onderdeel van de voorjaarscollectie voor 2013 en wordt 7 maart 2013 officieel gelanceerd en zal verkrijgbaar zijn in circa 180 winkels wereldwijd en via de online-shop van H&M.

Kortom: Hip zijn is niet langer een keuze. Het is mode!

http://www.youtube-nocookie.com/watch?feature=player_embedded&v=FNVvf6wJxhc

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

En… nog zo ‘duurzaam mogelijk’ geproduceerd ook! Ben benieuwd wat dat betekent bij H&M.

comment image

(Terwijl ik dit type heb ik een shirt van ze aan, trouwens. Eigen hand in boezem eerst!)

etienne
etienne
11 jaren geleden

Het lijkt erop alsof men over veel dingen heeft nagedacht bij het ontwerpen en maken van deze kleding.

‘Greenwashing’, als je iets maar lang genoeg in de buurt van bomen hangt wordt het vanzelf groen? Oh wacht, “the phenomena of socially and environmentally destructive corporations, attempting to preserve and expand their markets or power by posing as friends of the environment”.

(@Matthijs, eigen hand in boezem of hand in eigen boezem?)

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden
Reply to  etienne

Een mislukte speling met hand in eigen boezem steken en eigen volk eerst. Sorry, mijn hoofd werkt soms zo. ;)

(Politieke disclaimer voor de slechte verstaander en mensen die mij niet kennen: ik heb natuurlijk niets met dat tweede statement. Mensen die er enige waarde aan hechten zouden, inderdaad, toch eerst en vooral hun hand in eigen boezem moeten steken… Janmaat is er destijds volgens mij nog voor veroordeeld, m.i. terecht. En nu terug naar het onderwerp)

Erik
Erik
11 jaren geleden

Ah, die shop heeft ook Ribcap “helmen”. Vroeg me al af waar je die nog kon kopen ;)
http://bricklanebikes.co.uk/posts/523

Lars TB
Lars TB
11 jaren geleden
Reply to  Erik

Kan ook gewoon in NL: http://www.aestheticpeddler.com/

JeroenK
JeroenK
11 jaren geleden

Ai ai ai, hipster content… VZ is écht van alle markten thuis. Ook markten voor fashion victims, zoals je de massa’s wannabe’s op fixies met afgezaagde stuurtjes inmiddels best mag noemen.

Cover dan échte en oprechte underground juweeltjes. Gelukkig is er daar een van aangekondigd in de vorm van Vincent van Eijk’s tentoonstelling.