Isaac Saros e-Xplore – Op ontdekkingsreis mét ondersteuning

Gravelbikes domineren de verkoop in het sportieve segment. Daarbuiten zijn het vooral e-bikes die verkopen als warme broodjes.

En dus zou het eigenlijk vreemder zijn geweest wanneer die trends niet met elkaar gecombineerd zouden worden…

Gravel e-bikes. Of e-gravelbikes. Of, zoals Isaac Cycles het noemt: e-Xplore.

Saros e-Xplore en profil

Lichtjes gebaseerd op hun Torus gravelbike, lanceert het Nederlandse merk nu de Saros e-Xplore. Een carbon gravelbike uitgerust met een Fazua Evation bottom bracket aandrijving. Deze levert een nominaal vermogen van 250 Watt en kan in piek tot maar liefst 400 Watt aan je eigen trapvermogen toevoegen. Kenmerkend voor Fazua is dat de motor én batterij tot één unit zijn gevormd, die als geheel losneembaar is van de onderbuis. De haakse overbrenging naar de crankset blijft bij het uitnemen wel aan het frame zitten.

Fazua Evation aandrijfunit

Hoever je op een batterijlading komt, is niet medegedeeld. Dus voordat je meteen een epische tocht uitstippeld van meerdere dagen of écht gaat exploreren (lees: jezelf verloren rijdt), check even hoe ver je op een lading komt en neem anders een laadsnoer mee…

Het geheel oogt daardoor redelijk geïntegreerd. En geholpen door de onderzijde van de onderbuis (/batterij) zwart te maken, oogt het frame vanaf de zijkant bekeken voor een e-bike nog redelijk slank. De bedieningkast op het stuur valt daardoor misschien juist extra op…

De staande achtervork van Saros e-Xplore is net als bij de Torus gravelbike afgeplat voor extra comfort.

De Saros e-Xplore is per direct verkrijgbaar vanaf € 5.299. Je hebt dan een Shimano GRX 600 aandrijfgroep en remmen. Voor € 200 méér heb je GRX 800 componenten. Beide afmontagevarianten komen standaard met DT Swiss HG1800 DB wielen. Verder kun je de kleur van het stuurlint, de breedte van het stuur en het type zadel kiezen.

Bron: www.isaac-cycle.com
Foto’s: Irmo Keizer

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments