Kinder MTB route Ede geopend

“En hierbij jongens en meisjes…” wethouder Peter de Pater schraapt nog een keer zijn keel “verklaar ik de route voor geopend!” Met luid geraas rijden kinderen vergezeld door wethouder en burgemeester op de mountainbike dwars door de over het parcours geplaatste papieren tent. Met deze actie is het kidsrondje nu officieel geopend.

Kinderen, die maak je niet blij met lange toespraken of vergaderingen. Daarom hield de wethouder het tijdens het formele deel bij het gemeentehuis kort. Een duimpje omhoog voor alle vrijwilligers, de kraanmachinist en de routesponsoren en vervolgens ging het in een langgerekt lint van mountainbikers naar de start van de route.

Daar aangekomen, stond het overgrote deel te trappelen om een rondje te gaan rijden. Maar dat kon natuurlijk niet voordat hier ter plekke de officiële openingsceremonie had plaatsgevonden. Onze redacteur Thijs deed nog een poging om vroegtijdig met die eer te gaan strijken, maar bemerkte net op tijd dat achter het opgespannen stuk papier nog een huishoudtrap stond opgesteld. De echte eer was vanzelfsprekend aan de kinderen, vergezeld door burgemeester en wethouder om door dat stuk papier te rijden, waarna met de hele groep een rondje over het parcours gefietst werd.

Kids wanna rock! Niet ouwehoeren, maar fietsen, dat willen we!

Natuurlijk kun je met je kinderen ook gewoon op elk willekeurig ander parcours gaan fietsen en misschien zijn die soms ook nog wel leuker of beter geschikt. Met dit kinderrondje geeft Ede in ieder geval een duidelijk signaal af, dat dit rondje primair bedoeld is om de kinderen op te laten fietsen. Natuurlijk zijn volwassenen ook meer dan welkom, maar de kinderen hebben hier écht voorrang. En door het expliciet als kinderrondje te benoemen, werkt de gemeente wel meteen aan zijn publiciteit: zelfs het Jeugdjournaal gaf acte de presence en heeft er in de uitzending van vanavond aandacht aan besteed.

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments