Knog Oi – De fietsbel die er niet als een fietsbel uitziet

Een bel wordt door veel fietsers als een potsierlijk item gezien dat niet thuis hoort op een super strak uitziend, lichtgewicht racemonster. Toch is het vaak een noodzakelijk kwaad, want ‘Pardon!’ roepen komt ook al snel wat lomp over. Tenzij je met het stemgeluid van een 15 jarig (blond) meisje spreekt. Velen is dat echter niet gegeven. Wat dan? Je kunt je bel natuurlijk verstoppen, maar het bedienen wordt er dan vaak niet gemakkelijker op en zodoende val je al snel terug op de vocale aankondiging.

De Australische out-of-the-box denkers van Knog hebben zich over deze casus gebogen en komen met de “Oi”!

KnogOI_02

Kickstarter

Onlangs lanceerden ze een Kickstarter campagne. Ik hoor je denken: “Kickstarter is toch voor startende ondernemers?”. Ja en nee. Ja, dat was absoluut het vertrekpunt. Ook gevestigde bedrijven gebruiken steeds vaker Kickstarter en andere crowd-funding acties. Het werkt briljant als marketinggereedschap en je hebt meteen 3 andere cruciale zaken te pakken. Je brengt je idee aan de man en je kunt polsen of er klanten voor zijn. Je vraagt ze om donatie waarmee ze hun interesse bevestigen én met die donatie kun je je product ook werkelijk naar de markt brengen. Je hebt dus geen bank of andere investeerder meer nodig. Typisch willen dat soort partijen namelijk meteen veel grootschaliger inzetten, waardoor veel ideeën niet eens naar de markt komen.

Of het werkt? Jazeker. Toen ik begon om dit artikel te schrijven stond de Kickstarter campagne op $39.900 AUD. Inmiddels is de teller de $45.000 AUD voorbij. Dat, terwijl er nog 27 dagen te gaan zijn en het streefdoel om het product überhaupt te kunnen maken op ‘slechts’ $20.000 AUD stond; een succes dus!

Oi!?

Wat is Oi? Simpel: een fietsbel die er niet uit ziet als een fietsbel. Knog wilde een bel ontwerpen die past bij zowel een klassieke als een moderne fiets. Bandbreedte-, bandtype- en uiteraard wieldiameter- onafhankelijk.

Het resultaat is even elegant als doordacht. Een minimalistisch uitgevoerde kunststof klem – beschikbaar in ‘small’ (22,2 mm diameter) of ‘large’ (25,4-31,8 mm) – past direct om het stuur. Om die klem heen zit een metalen ring die de traditionele bel-vorm vervangt. Deze ring is van aluminium óf titanium. De aluminium versie is ook verkrijgbaar in het zwart of met een brons- of koperlaag.

KnogOI_04

De stuurklem biedt ook voldoende ruimte om hem om kabels heen te monteren. Vooral bij racefietssturen wil er nog al eens een gebrek aan ruimte zijn tussen de stuurpen en de kabels die onder het stuurlint vandaan komen.

oi_black_cables_

Voor de standaard aluminium Oi vraagt Knog je een bod van $26 AUD. $47 AUD geeft je het recht op een titanium versie. Zoals gebruikelijk is bij Kickstarter campagnes, zijn er nog andere opties om bij te dragen aan het succes van het project, waaronder een persoonlijk gegraveerde titanium variant.

De Kickstarter campagne loopt nog 27 dagen, daarna wordt het ontwerp klaar gemaakt voor productie, die gepland staat in juni. Vanaf juli kun je dan bellen met een nieuwe, funky en minimalistische bel die amper opvalt.

Bron en meer informatie: www.knog.com.au & Kickstarter campagne

JB

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments