Komend weekend: WK cross country en downhill

Niet te volgen op Red Bull, deels wel op NOS.nl

Afgelopen week vond het hele XC World Cup seizoen plaats in amper 5 dagen in het Tsjechische Nové Mesto.

Het was het enige dat nog over bleef, nadat steeds meer locaties afvielen in verband met Covid-19. Ook het WK, dat plaats zou vinden in Albstadt, Duitsland, verviel. Althans, de locatie en originele datum. Want de UCI deelt komend weekend alsnog de felbegeerde truitjes uit in het Oostenrijkse Leogang.

Naast een e-MTB kampioenschap en een cross country team-relay zijn het vooral de cross-country en downhillwedstrijden die de meeste aandacht krijgen en dan ook te volgen zijn via de livestream van Redbull.tv. Of… toch niet?

Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

We zeiden het vorige week al: dit jaar is alles anders. Er bleef weinig over van de XC World Cup, maar we kunnen niet zeggen dat het er minder spannend door werd. De twee rondes die kort achter elkaar verreden werden in Nové Mesto, waren beslist interessant. Je kunt ze hier nog eens integraal terug kijken.

Er waren verrassende winnaars en winnaressen en óók achter hen waren het verrassende namen die de dienst uit maakten tussen de oud gedienden. Uit eigen land waren de prestaties van Anne Terpstra en Milan Vader bij respectievelijk de Dames Elite en Heren Elite indrukwekkend. Maar ook Ceylin del Carmen Alvarado gooide hoge ogen bij de twee Dames U23 wedstrijden met een tweede én eerste plek. Bij de Elite Heren ging de jonge Deen Andreassen met de eerste Wereldbeker winst aan de haal. Daarna was het aan Avancini om — eindelijk — zijn eerste overwinning binnen te halen.

Tot dus ver dus een jaar vol verrassingen (…). En dat belooft wat in opmaat naar het WK XC en downhill, dat dit weekend plaats vindt.

Te volgen op Redbull.tv — Alleen niet in Nederland!

Cross country wedstrijden wél te zien op NOS.nl

Maar waar we normaal gezien onze toevlucht kunnen zoeken bij Redbull.tv voor livestreams, lijken we daar dit jaar op mis te grijpen. Want waar Redbull.tv de officiële partij is het uitzenden van de volledige Mercedes-Benz UCI MTB World Cup, zijn ze dat niet voor het WK helaas.

De oorzaak ligt bij de uitzendlicenties die de UCI uitvaardigt. Zij hebben alle WK’s voor het mountainbiken én andere fietsdisciplines gebundeld. En aangezien dit jaar eigenlijk een Olympisch jaar was, zijn die licenties vooral verkocht aan nationale zenders. En in veel gevallen zijn dat exclusieve licenties. Helaas voor ons betekent dit dat Red Bull niet hier lokaal mag uitzenden…

De NOS mag dat wel en dóet dat dan ook via een livestream. Maar, dan moet je het dus doen zonder Rob ‘Look at the time!’ Warner en Bart ‘Root Trees’ Brentjens. En… ze zenden alleen de cross country wedstrijden uit.

Wil je tóch kijken via Redbull.tv dan moet je aan de slag met een van de VPN-services. Want alleen daarmee kun je de ‘geo-blocking’ omzeilen.

Uitzendschema

Zaterdag 10 oktober
12:00 uur – XCO dames
14:30 uur – XCO heren

Zondag 11 oktober
12:30 uur – DH dames
14:30 uur – DH heren

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments