1 – 3 september: World Cup Downhill Loudenvielle – TV- en livestream-overzicht

Downhillen met extreem weer op komst

Een week verder en 200 kilometer ten westen van Andorra, staat de volgende ronde van de wereldbeker mountainbike op het programma in Loudenvielle in de Franse Pyreneeën. Deze ronde omvat downhill- en endurowedstrijden. En net als in Andorra vorige week, speelt het slechte weer in Loudenville een grote rol. Het wedstrijdschema is namelijk vervroegd omdat er zwaar onweer is voorspeld voor zaterdagmiddag. Dat betekent dus ook andere tijden voor sommige van de livestreams. De finales van de elite op zondag lijken niet veranderd en zijn dus (deels) ook op Eurosports publieke televisiekanaal te volgen. We geven je een zo volledig mogelijk overzicht.
UCI Wereldbeker downhill Loudenvielle – World Series World Cup DHI 2023

1 – 3 september: World Cup Mountain Bike downhill in Loudenvielle, Frankrijk

In een week tijd is er niet extreem veel veranderd qua weer in de Pyreneeën. Ook in Loudenvielle zal het een grote rol hebben. Er is slecht weer voorspeld voor zaterdagmiddag met flink wat onweer. De organisatoren hebben dan ook besloten om het wedstrijdschema aan te passen. Concreet betekent dat dat er sommige wedstrijden naar voren zijn geschoven in het tijdsschema.

Oorspronkelijk vond de Enduro wereldbeker in Loudenvielle plaats op zaterdag, maar wordt nu op vrijdag verreden. De kwalificatie voor de elite downhill is eveneens van zaterdagmiddag naar vrijdagmiddag verplaatst. De junior downhill-finales vinden nog steeds plaats op zaterdag, maar de timing is nog niet bevestigd. Zowel de halve finales als de hele finales van de elite dames en heren staan ongewijzigd op het programma voor zondag. Onderaan geven we je een zo volledig en up-to-date mogelijk overzicht van alle uitzendingen van deze UCI Mountain Bike World Cup 2023 in Loudenvielle, Frankrijk.

Terugblik World Cup Mountainbike Pal Arinsal, Andorra

Parcours preview downhillparcours Loudenvielle

Alex Rudeau neemt je mee over het parcours zoals het er deze week in droge omstandigheden nog bij lag:

Overzicht livestreams én TV-uitzendingen Wereldbeker Mountainbike Loudenville

GCN+ en gelieerde livestream-zenders Discovery+ en Eurosport zenden de downhill- en crosscountry-disciplines live uit via hun betaalde livestreams. De downhill finale bij de elite vrouwen staat bij Eurosports (veelal*) publieke televisiekanaal óók op het programma voor zondagmiddag. De crosscountry downhill junior en elite semi-finale zijn via het Youtube-kanaal van de UCI Mountain Bike World Series gratis te volgen.

* Beschikbaarheid van het publiek toegankelijke televisiekanaal van Eurosport hangt af van je tv/internet-provider.

Uitzendschema

Zaterdag 2 september 2023 – Tijden onder voorbehoud

UCI Mountain Bike World Series YouTube (gratis livestream) &
GCN+, Eurosport, Discovery+ (livestream):
11:45 uur – Finale Downhill World Cup (DHI) – Junior dames, aansluitend heren

Zondag 3 september 2023

GCN+, Eurosport, Discovery+ (livestream):
10:30 uur – Semi-finale Downhill World Cup (DHI) – Elite dames
11:15 uur – Semi-finale Downhill World Cup (DHI) – Elite heren
12:45 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite dames
13.50 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite heren

Eurosport (TV**):
12:45 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Dames

** Op het (veelal) publiek beschikbare kanaal van Eurosport worden diverse wedstrijden uitgezonden. Veelal zijn dit samenvattingen. Het uitzendschema wil nog al eens veranderen, dus kijk per dag voor het exacte uitzendschema van Eurosport op bijvoorbeeld tvgids.nl

Uitzendingen UCI Mountain Bike World Series – MTB World cup livestream 2023

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments