Komende september: Take Care of Your Trails

Meld je aan en werk mee aan je favoriete trail!

Mountainbikeroutes… ze ontstaan niet vanzelf. In vrijwel alle gevallen zijn ze het werk van een legertje vrijwilligers. En zij, zij kunnen altijd extra handen gebruiken.

Sinds 2017 organiseert IMBA Europe ‘Take Care of Your Trails’. Een actie om méér bikers bekend te maken met trailonderhoud. Tegelijkertijd was het óók een motivatie-wedstrijd om een gooi te doen naar de titel ‘Best MTB Community in Europe’.

Vanwege corona werd de 2020-editie uitgesteld. Gelukkig betekent uitstel geen afstel, want nog dit jaar september wordt het trailonderhoud en de trailcommunities alsnog in het zonnetje gezet.

Take Care of Your Trail Logo

Net als voorgaande jaren zou de 2020-editie van TCoYT (Take Care of Your Trails) plaats vinden in april, maar kon dat logischerwijs geen doorgang vinden. IMBA Europe mikt nu op de maand september voor een licht gewijzigde variant van het evenement. Dit jaar zal het competitieve element overgeslagen worden. In deze tijden vindt de organisatie het beslist niet verstandig een wedstrijd te organiseren waarbij gekeken wordt welk land de meeste vrijwilligers op de been weet te krijgen. De focus zal dit jaar dan ook liggen op de kwaliteit van de lokale crews en de positieve impact die zij hebben op hun community.

Uiteindelijk zullen drie groepen worden uitgeroepen tot ‘Outstanding Local Trail Crew’. Dit zijn groepen die verder gaan dan wat je typisch ‘mag verwachten’ van een onderhoudsploeg en daarmee inspirerend zijn voor anderen. Naast prijzen voor groepen, kunnen ook kandidaten worden genomineerd voor de titel ‘Trail Advocate of the Year’.

Doe mee met je lokale groep

Trail crews kunnen zich aanmelden via www.takecareofyourtrails.com, waarna zij een TCoYT-toolkit ontvangen. Groepen zijn vrij om zelf een datum te prikken voor een evenement in september. Deelnemende groepen moeten zich uiteraard houden aan de lokaal geldende coronamaatregelen.

Na aanmelding zal hun campagne zichtbaar zijn op de TCoYT-kaart op de website. Zo kun je ook zien of er een groep bij jouw in de buurt actief is. Hun TCoYT-evenement is een mooie gelegenheid om eens kennis te maken mét de mensen die verantwoordelijk zijn voor ‘jouw route’ en om zelf een steentje bij te dragen. Wat zeg nu zelf; was is nu mooier dan het rijden over een trail waar je zelf aan gewerkt hebt…?

Meer informatie: www.imba-europe.org

Geplaatst in Nieuws, Routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments