Kooi upgrade van Ratio: maak je GX AXS derailleur net zo licht als een X01 AXS…

Zo licht als een X01 AXS derailleur, maar een stuk goedkoper

Het Engelse Ratio Technology wist eerder al de ogen op zich gericht met 3D-geprinte onderdelen om 10- en 11-speed racefietsgrepen van Sram compatibel te maken met de courante 12-speed cassettes. Inmiddels biedt het bedrijf talloze upgrade kits voor allerlei (Sram) derailleurs en komt nu uit met een kettingkooi voor de GX Eagle AXS-derailleur. Daarmee maak je hem zo licht als een X01 Eagle AXS derailleur, tegen een beduidend lagere prijs.

Sram GX Eagle AXS derailleur-tuning

Sinds Sram z’n X01 en XX1 Eagle AXS derailleurs lanceerde, keek men reikhalzend uit naar goedkopere versies. Met een adviesprijs van respectievelijk € 573 en € 831 zijn die draadloos schakelende achterderailleurs namelijk verre van goedkoop. Ook al is de adviesprijs van € 406 nog steeds niet voor de poes, met de introductie van de GX Eagle AXS zette Sram de deur iets verder open. Je moet dan wel een meergewicht van 73 gram (de GX Eagle AXS derailleur weegt 461 gram) ten opzichte van de Eagle X01 AXS derailleur op de koop toenemen. Of je betaalt € 84 méér en je doet dat niet. Want dat is wat het Engelse Ratio Technology vraagt voor z’n nieuwe kettingkooi voor Sram GX Eagle AXS derailleurs.

Ratio Technology Sram GX Eagle AXS tuning upgrade kettingkooi

Ratio Technology GX Eagle AXS kettingkooi

Ratio Technology weet die gewichtsbesparing van 73 gram te realiseren door de kettingkooi voor de GX Eagle AXS-derailleur te maken van 7075 T6 aluminium. De originele kettingkooi van Sram is van staal. De derailleurwieltjes in de upgrade kit zijn van Delrin, een slijtvast kunststof. Ze draaien rond afgedichte roestvaststalen lagers van Enduro. Oók de bouten zijn van roestvaststaal.

Ratio Technology Sram GX Eagle AXS tuning upgrade kettingkooi

De tuning van je Sram GX Eagle AXS met de upgrade-kit van Ratio Technology is daarmee een interessant. Want keer-op-keer merken we géén prestatieverschil tussen de ‘goedkope’ GX Eagle AXS en de duurdere Eagle X01 of XX1 AXS derailleurs. De meerprijs die Sram vraagt, wordt met de upgrade-kit van Ratio Technology dus nog méér discutabel…

Bron en meer info: www.ratiotechnology.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments