Merida Dutch Cross Country: in 24 u van Lauwersoog naar Vaals

24 uurs wedstrijden winnen aan populariteit, ook in Nederland. Die conclusie trokken we al eerder. Bij MTB Xperience dachten ze er net zo over en zagen daarin de basis voor een nieuw avontuur in 2016: de Merida Dutch Cross Country!

Bij deze cross country wedstrijd doe je letterlijk wat de titel zegt: dwars door het land. Van Lauwersoog naar Vaals. Binnen 24 uur wel te verstaan! Daarmee is het een originele twist aan het concept van de 24 uurs wedstrijden; je rijdt dan ook niet op een afgesloten parcours, telkens hetzelfde rondje…

De wedstrijd gaat via een vooraf vastgestelde GPS route van circa 440 kilometer, waarbij er om de 100 kilometer een neutrale zone met verzorging zal zijn.

Het evenement vindt plaats op 11 en 12 juni en je neemt deel als team van 2, 3 of 4 personen. Als je deelneemt als koppel rijdt je samen de hele wedstrijd. Teams met 3 of 4 deelnemers rijden de wedstrijd in estafette-vorm waarbij er bij elke neutrale zone een wisseling plaats vindt, waarbij er altijd 2 rijders per team op pad zijn. Na 4 stints van 100 kilometer doe je de laatste 40 kilometers in het Limburgse heuvellandschap gezamenlijk tot aan de finish.

Inschrijven

De inschrijving start op 12 december 2015 en sluit op 15 mei 12.00 of als het maximale aantal teams van 150 is bereikt. De minimale leeftijd om mee te doen is 18 jaar.

Meer informatie en inschrijven (vanaf 12 december) via: www.mtb-xperience.nl

MeridaDCX01

JB

Posted in Nieuws.
  • En dan weer terug om de auto op te halen.