Morewood wants… more….

Pat’s never been much good at sitting around. If you ever go and stay with him for any length of time you’ll realise that there’s always something around that needs doing, making. So I didn’t really think there would be much of a gap between his journey at Morewood and this new venture. And there wasn’t.

Niet dat we Pat – of eigenlijk Patrick – echt goed kennen, maar met zijn werk zijn we zeker wel bekend. Patrick was met zijn achternaam – Morewood – naast een van de oprichters ook meteen de naamgever van het fietsmerk uit Zuid-Afrika. In de afgelopen 10 jaar was hij de drijvende kracht achter het merk en zette het internationaal op de kaart.

Bovenstaande quote komt van de website van zijn nieuwe avontuur; PYGA Industries. Na ruim 10 jaar vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zelf jarenlang een wedstrijd downhiller hervond hij zijn fietspassie buiten de wedstrijdscene en verruilde de dikke downhillers voor fietsen waarmee hij de locale trails omhoog en omlaag onveilig kon maken. Vanuit deze insteek zal PYGA als eerste een 29″ trail bike met 110 millimeter veerweg en een 29″ hardtail in gelimiteerde aantallen op de markt zetten.

Overigens zal PYGA zich niet alleen tot de grotere wielmaat limiteren. Ook de 26″ wielen hebben hun plaats volgens Morewood en na de eerste twee fietsen met 29″ wielen zal er een fully volgen met meer veerweg in de 26 duimswielmaat.

Waar de naam PYGA op slaat is ons nog niet bekend, maar in het Grieks betekent het vrij vertaald ‘achterwerk’…

PYGA zal vanaf mei 2012 frames, framekits en complete fietsen via een eigen online shop direct zonder dealers aanbieden.

Bron: www.pygaindustries.com

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments