MTB Solutions enduro-biketrips 2022: Aínsa, Jura, Vogezen en Tweed Valley

Gegidst over sublieme trails in Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Schotland

Nederlandse mountainbikegidsen met een gedegen skillset én diploma om ook in het buitenland officieel te mogen gidsen, dié zijn er niet veel. Hans Oude Ophuis, oprichter van MTB Solutions, was één van de eerste gidsen uit Nederland die de opleiding van de de European Organisation of Mountainbike Instructors and Guides afrondde. Hij organiseert komend jaar naast diverse clinics ook een aantal enduro-biketrips naar Spanje, Zwitserland, Frankrijk en Schotland.

Hans Oude Ophuis – zelf fanatiek endurorijder – deelt graag met je de fijne kneepjes van het rijden over dikke trails met zijn clinics. ‘Skills rides’ noemt-ie die. Daarnaast deelt-ie graag zijn favoriete bikelocaties door heel Europa. Dat doet hij in de vorm van enduro-biketrips waar je met een compacte groep op pad gaat. Voor 2022 heeft Hans een viertal enduro-biketrips samengesteld op fantastische locaties.

Hans Oude Ophuis – MTB Solutions Enduro Bike Trips 2022

Hans Oude Ophuis is fanatiek endurist en gids met een certificering om te kunnen gidsen in héél Europa.

Aínsa – 6 t/m 10 april 2022

Het Spaanse Aínsa kwam op de radar van veel bikers dankzij de Enduro World Series die het gebied in 2015 en 2016 aandeed. Van 6 tot en met 10 april 2022 gidst Hans je bij deze enduro-biketrip graag over het uitgebreide netwerk aan endurotrails op de flanken van de Pyreneeën. Dat doet hij in samenwerking met een lokale gids. Deze local verzorgt ook een shuttledienst om op de meest epische dagen het aantal zelf te klimmen kilometers binnen de perken blijft.

Aínsa – MTB Solutions Enduro Bike Trips 2022

Aínsa – MTB Solutions Enduro Bike Trips 2022

Jura – 24 t/m 28 augustus 2022

De Jura is bij veel bikers nog niet extreem bekend. Dit gebied in Frankrijk, tegen de grens met Zwitserland herbergt steile kliffen en kloven. De bossen zijn erg groen en doen haast mystiek aan. En er liggen talloze natuurlijke trails, van dik tot héél dik. Voor deze enduro-biketrip werkt Hans samen met Jura Sick Guides. Nu maar hopen dat dat gaat over hun rijskills en niet over hun chronisch verkeerde keuzes qua eten…

MTB-Solutions Enduro Bike Trips 2022 Jura

MTB-Solutions Enduro Bike Trips 2022 Jura

Vogezen – 28 september t/m 2 oktober 2022

Wat voor de Jura geldt, geldt ook voor de Vogezen. Het gebied op zo’n 6-7 uur rijden van de Nederland heeft vele trails, maar het is voor de meesten een onontdekte parel. Je rijdt vooral over natuurlijke paden, maar doet ook bikepark Lac Blanc aan tijdens deze enduro-biketrip. Bij deze reis werkt Hans samen met de Nederlandse gids René Bakker, die hij leerde kennen tijdens de opleiding tot European Bike Guide.

MTB-Solutions Enduro Bike Trips 2022 Vogezen

Tweed Valley – 1 t/m 7 november 2022

“De Tweed Valley in Schotland is de geboorteplek van het endurorijden zoals we dat nu kennen en het is zonder twijfel één van de mooiste plekken om te mountainbiken. Iedereen die van mooie en uitdagende afdalingen houdt, moet eens in zijn leven in dit gebied zijn geweest”, aldus Hans. De trip wordt bewust in november georganiseerd. Het regent namelijk – gemiddeld genomen – in Schotland dan een stuk minder dan in Nederland.

Compact en laagdrempelig

Hans hanteert voor alle enduro biketrips die hij in 2022 aanbiedt via zijn MTB-Solutions in hoofdlijn dezelfde opzet. Zo ben je onderweg met gecertificeerde gidsen met ruime ervaring én skills. Activiteiten worden zorgvuldig voorbereid en worden altijd op de deelnemers afgestemd. Om die reden houdt Hans de deelname dan ook beperkt. Dit soort trips over dikke trails werken gewoonweg beter met kleine groepen. Het geeft ook de gelegenheid om aandacht te geven aan de verbetering van rijvaardigheid.

Eten en vervoer naar de locatie van de biketrip zijn voor eigen rekening. Uiteraard heeft Hans volop tips en denkt graag mee. De accommodatie is volledig geregeld, maar Hans verdient geen geld aan het regelen daarvan. De kosten van deelname zijn zo laag te houden en verschillen per reis. Ze liggen tussen € 625 en € 725. Tot slot biedt Hans behoorlijk ruimhartige annuleringsmogelijkheden.

Kijk voor een volledig overzicht en Road books van de betreffende trips op: mtb-solutions.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments