Navigatie app Komoot voegt verzekering toe

De navigatie-applicatie Komoot is je misschien bekend. Of je nu met je racefiets, mountainbike, gravelbike of zelfs de benenwagen op pad wil; met de webtool of de app op je telefoon of tablet, kun je gepaste routes uitstippelen.

In de kern is de applicatie gratis. Dat is inclusief de kaart van één regio naar voorkeur. Wil je méér kaartmateriaal en functionaliteit, dan zijn er diverse koopopties en abonnementen beschikbaar. Binnen het ‘Premium’-pakket biedt Komoot nu óók een verzekering aan voor Nederland, België en Frankrijk.

Komoot webapp

Zodra je je aanmeldt bij Komoot, heb je automatisch één regio gratis tot je beschikking. Typisch is dit de regio waar je je dan in bevindt. Je kan zodoende rondom huis de applicatie proberen. Wil je meer regio’s en ook daar gebruik maken van de turn-by-turn-navigatie, dan dien je eenmalig een regio of een regiopakket aan te schaffen. Daarvoor betaal je respectievelijk € 3,99 of € 8,99. Je hebt dan óók offline kaarten tot je beschikking zodat je kunt navigeren wanneer je telefoon geen bereik heeft. Ben je ambitieus en ligt de hele wereld aan je voorband om te ontdekken, dan koop je voor € 29,99 alle kaarten van de wereld.

Komoot remote app

Premium-abonnement mét verzekering

Komoot lanceerde in september 2019 het ‘Premium’-abonnement. Voor een prijs van € 4,99 per maand krijg je nóg meer functionaliteit. Zoals een ‘multi-day planner’, sport-specifieke mappen, nauwkeurige weerberichten én korting bij diverse aangesloten partijen, zoals Wahoo, Shimano, Cannondale, Trek en diverse kledingmerken. Vanaf nu wordt dat pakket uitgebreid met een verzekeringspolis.

Komoot insurance

De Premium Insurance wordt aangeboden in samenwerking met de internationale verzekeraar AXA Assistance. Het is een uitgebreide verzekeringspolis die schade en kosten bij noodgevallen dekt. Het biedt 24 uur per dag telefonische assistentie, dekking voor schade en diefstal. Maar ook fietsreparaties langs de weg, overnachtingskosten, vervangende fiets en zelfs ophaalservice langs de weg. Tot slot heb je een werelddekking voor opsporing, redding en vervoer naar huis bij ongelukken in het buitenland.

Wanneer je dus overweegt om opnieuw een reisverzekering af te sluiten, kan het dus zeker interessant zijn om eens naar een combi-deal als deze te kijken. Komoot is daarnaast volop in ontwikkeling. Om op de wensen van de gebruikers in te spelen, worden er steeds nieuwe functies gelanceerd, die de Premium-abonnees als eerste beschikbaar krijgen.

Bron en meer info: www.komoot.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Tommy
Tommy
2 jaren geleden

Hallo…

Voor de gebruikers van de Komoot app is er inderdaad een verzekering inbegrepen voor diefstal. in de voorwaarden staat volgende: Cfr. In geval van diefstal of verlies van de verzekerde fiets dekt de Verzekeraar geen vervanging van deze fiets tegen nieuwwaarde of huidige marktwaarde. Welke waarde van de fiets dekt men dan wel bij diefstal? Iemand ervaring of info hierover?