NK Mountainbike Steenwijk

Dit weekend werd het NK mountainbike verreden in het Overijsselse Steenwijk, op de grens van de provicies Overijssel, Drente en Friesland. Op het staatsbosbeheer terrein van de Woldberg, was een mooie ronde uitgelegd, die vooral uitdagend werd door de ontelbare kuilen in het parcours. Het was ook een rondje waar van herstellen niet echt sprake was. Bergop was sprinten om boven te komen, bergaf was bijtrappen om op snelheid te blijven en de technische stukken waar je even je benen stil kon houden, vergden wel weer een andere lichamelijke inspanning. De zon, goede organisatie en het talrijk toegestroomde publiek zorgden echter voor een goede sfeer.

De damesrace werd gedomineerd door Laura Turpijn, die vanaf de start al wegreed van de rest en uiteindelijk met ruim 2 minuten voorsprong op nummer 2, Rozanne Slik, finishte. Anne Terpstra completeerde het podium.

De herenwedstrijd was aanzienlijk spannender, met Bas Peters, Hans Becking, Henk Jaap Moorlag, Gerben de Knegt, Frank Schotman, Niels Wubben en Jeroen Boelen vooraan. Titelverdediger Rudi van Houts zat met een blessure thuis en richt zijn pijlen nu op de Olympische Spelen.
Hans Becking trok uiteindelijk de eindoverwinning naar zich toe met Frank Schotman op plaats 2 en Bas Peters op plaats 3.

Start van de vrouwen…

Anne Terpstra in achtervolging op Laura Turpijn, ze zou uiteindelijk derde worden.

Als we haar Facebook mogen geloven, dan rijdt Rozanne Slik vaker op de racefiets tegenwoordig dan op de mountainbike… toch kan ze dat nog steeds niet onverdienstelijk en eindigde ze als 2e.

En weer een nationale trui voor Laura Turpijn. Mentaal en fysiek de beste op het rondje door het Overijsselse bos.

Bij de heren werd de forcing in het begin gevoerd door dit drietal: Bas Peters, Henk Jaap Moorlag en Frank Schotman.

Het rondje bij Steenwijk kenmerkte zich door heel veel kuilen… Ruud Rentmeester doet voor hoe je zoiets op snelheid kunt ‘rijden’.

Bij de beloften was het Michiel van der Heijden die met ruime voorsprong won.

En Hans Becking trok bij de heren aan het langste eind door de laatste ronden van zijn medevluchters weg te rijden.

CJ

Geplaatst in Nieuws, Specials.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Eric W
Admin
Eric W
11 jaren geleden

Super mooie platen, Coen!

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

Ja, check! Mooi beeldverslag, platen + tekst maken dat het voor mij wel een beetje gaat leven.

Tjeerd
Tjeerd
11 jaren geleden

Was er graag bij geweest. De plaatjes en het verhaal helpen niet echt mee. Aan de andere kant, ik had waarschijnlijk netzo als de afgelopen 2 jaar pech gehad. ;-)