NK Mountainbike Watersley in 10 foto’s

Na het NK Singlespeed, waar Lars al uitgebreid verslag van deed, streek afgelopen weekend de Nederlandse XC top neer in het Limburgse Watersley. Ik was er nog nooit geweest, op het ‘Sports & Talent park’, dus bij het binnenrijden van het park viel ik van de ene in de andere verbazing. Watersley is feitelijk een perceel met daarop een oud Klooster en een berg met bos. Op dat perceel zijn later wooneenheden gebouwd van het type studentenflats voor huisvesting van mensen met een verstandelijke beperking. Het aantal gebouwen op het terrein is groot en inmiddels al meerdere jaren verlaten, de projectontwikkelaar die momenteel eigenaar van de panden is, is van plan om de boel om te bouwen en binnen afzienbare termijn 500 kamers te realiseren. Ter referentie: Papendal, toch echt het epicentrum van de Nederlandse topsport, heeft ‘slechts’ 151 kamers voor sporters. De ambitie is dus groot, daar in het zuiden.

Ook het raceparcours was niet mals. Tuurlijk, het blijft Nederland, maar met een lengte van 4 kilometer (conform UCI norm), veel steile klimmen en dito afdalingen, deed het me eigenlijk aan het eveneens compact opgezette Albstadt denken. Met het verschil dat dit parcours wél technisch is gebleven, haast on-Nederlands om die term maar te gebruiken, al weet ik niet precies wat dan wel typisch Nederlands is. Een rondje op een vuilnisbelt?

Genoeg geluld over de locatie: de wedstrijden dan. De volledige uitslagen vind je op de site van de KNWU. Verder hou ik mijn mond en geef ik jullie mijn blik op het NK middels 10 foto’s.

Een eerste doorkijkje: ook met hartslag 190 moet je op het computertje blijven kijken of je wel echt ‘diep’ genoeg gaat

Her en der waren nog overblijfselen van het NK Singlespeed en zijn ‘Llama’s’ te zien

Nederlands kampioen van afgelopen jaar Anne Terpstra was afwezig, daarvan maakte die andere Anne dankbaar gebruik, zij fietste vrij vlot naar het rood-wit-blauw

Mathieu van der Poel liet het NK ook links liggen, bij de U23 dames reed zijn teamgenote Ceylin del Carmen Alvarado, ook geen onbekende in de internationale cyclocrosswereld, naar de overwinning.

Het was gezellig druk in het Limburgse rondom de rock-garden waar menig renner overheen scheurde alsof ‘ie er niet lag!

Teamgenoten Tom Schellekens en Chris van Dijk maakten de dienst uit bij de nieuwelingen en eindigden in omgekeerde volgorde op het podium.

De heren elite-wedstrijd gaat van start, opvallend is dat de verschillende categoriëen minder deelnemers hebben dan voorheen (bij de Elite heren slechts 19 man aan het vertrek…)

Al snel trok de Nederlander in Franse dienst Milan Vader de koppositie naar zich toe, om die daarna niet meer af te staan.

Eén van de achtervolgende groepen, met hier de oudgedienden Bakkertje, Sockeloen en Bas Peters

Mountainbiken is en blijft voor alle leeftijden!
Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments