NK Singlespeed – Noordwijk

Afgelopen zondag vond in Noordwijk het NK Singlespeed plaats. Zoals gebruikelijk werd een vaste route gekozen, alwaar de dames en heren singlespeeders en -sters een nader te bepalen race tegen elkaar mochten rijden, waarbij de traditie voorschrijft dat er een LeMans start moet zijn. Eveneens traditiegetrouw was er de mogelijkheid tot kamperen, vergezeld van de nodige sterke verhalen en dito drank, die professioneel ‘uit het zicht gehaald’ was voordat de pers op zondag arriveerde.

Na een verkennend rondje en wat instructies klonk het startsignaal, waarna een stuk of 30 singlespeeders als bezetenen op hun fiets sprongen en zich het bos in storten. Wat ronden later, toen de stofwolken optrokken, was de winnaar bekend en mocht de rest zichzelf 2e noemen. Een verrassende winnaar ditmaal, omdat de verdedigende kampioen na een kapotte ketting voortijdig uit de wedstrijd ging. Hoewel een singlespeed kampioenschap in eerste instantie om gezellig samenzijn draait, gaat er voor de snelste helft van de rijders na het startsignaal een knop om, die maar een commando naar de hersenen stuurt: sneller… sneller…sneller!


“Hello… racers…” Toby wijst voor de duidelijkheid nog een keer aan waar het bos is, waar we zo meteen gaan racen.


Er waren dit jaar zelfs complete teams uitgerukt… hier de nieuwe teamfietsen van Nard en Mirre.


“Euhm… start, of zo…” Op de rug zien we hier Sandro die duidelijk kijkt alsof ie zich afvraagt waar zijn fiets ligt of dat ie em inmiddels alweer verkocht had?!


And the winner is… local hero Frenk.


And the winneres is… Mirre Stallen.


Best dress… blijkbaar zijn Nederlandse singlespeeders toch conservatief, aangezien deze Dirty Hiller de enige verkleedde was.


Om te bepalen wie er laatste was, werd er afgerond met een derby. Degene die als laatste op het straatstenen terrein rondreed (zonder voet aan de grond te hebben gezet) was daarvan de winnaar.


En die winnaar werd… Christiaan, de organisatie besloot echter anders, vandaar dat een van de UK boys de prijs mee mocht nemen… alleen waar staat ie nou mee te handjeschudden?


Bedankt, organisator Toby!

Tekst en foto’s: Coen de Jongh

Geplaatst in Nieuws, Specials.
guest
10 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
JeroenK
JeroenK
10 jaren geleden

Is de winnaar zo onbelangrijk bij dit evenement, dat ie niet eens met naam genoemd hoeft te worden?

DiDaDunlop
DiDaDunlop
10 jaren geleden

Idd niet belangrijk…:D

Maar het was inderdaad weer een goede. Bikes Beer Chaos…:D Hou ik van. Volgende keer wel weer met de tent. Slaap ik misschien wat beter dan snurkende klojo’s..:(

tismilucas
tismilucas
10 jaren geleden

‘t Zou een stuk lastiger zijn om iedereen die tweede is geworden te noemen ;-)

Ninko
Ninko
10 jaren geleden

Mooi verslag! leuke foto’s, er zijn vast nog meer foto’s op een of andere nk-ss-foto-site? :)?

DiDaDunlop
DiDaDunlop
10 jaren geleden

@Ninkoooooooo…

Op FB staan wat links naar een filmje en foto’s. Allemaal gemaakt door Sheldon Attwood.

Lars TB
Lars TB
10 jaren geleden

Singlespeed? Lijken wel road-homo’s, zoveel lycra zie ik…. Die Dirty Hillert had gewoon alle prijzen moeten krijgen omdat de rest vanwege de verkeerde kleding gediskwalificeerd was…

JeroenK
JeroenK
10 jaren geleden
Reply to  Lars TB

Is het toffe van zo’n NKSS niet dat je van alles door elkaar hebt? Ik mag hopen dat je reactie met een knipoog was. Dat is mijn reactie in ieder geval wel:

Als je iets als ‘verkeerde kleding’ verklaart in je eigen subcultuurtje, dan vraag je maar rap af of je zelf niet een dichtgetikter figuur bent dan de mensen die gezellig in strak pak op de weg hun kilometers wegkeuvelen… ;)

Tip: Lees de ‘about Velozine’ hierboven maar eens en dan met name het stukje met de woorden ‘breeddenkend’ ;)

DiDaDunlop
DiDaDunlop
10 jaren geleden
Lars TB
Lars TB
10 jaren geleden

:-D

Eric
Admin
Eric
10 jaren geleden

(NB: Zie mijn post maar als aanvraag voor forum resident asshole status)

Tsss…. Lycra en road homo’s?

Wie geen lycra in een XC koers aandurft moet of erg onzeker zijn over z’n eigen spiermassa (of seksuele geaardheid als ik de commentaren lees…), of is vooral van hard tappen, niet hard trappen.

Zoals op MTBR te lezen valt: everybody knows superheroes wear spandex.