Tailored Bikes – niet ‘slechts’ een specialist…

In een tijd waarin steeds meer fietsspeciaalzaken zeggen het lastiger te krijgen, is het haast verrassend een uitnodiging te krijgen voor de opening van een nieuwe speciaalzaak. Afgelopen vrijdagavond opende Tailored Bikes in Apeldoorn officieel haar deuren. Om in deze tijd een nieuwe shop te openen moet je naast een flinke dosis ambitie ook echt wel wat nieuws te bieden hebben. Eigenaren Patrick Uijl en Martin Sneeuw, beide geen onbekende in de fietsindustrie, lieten bij de feestelijke opening aan de genodigden dan ook graag zien wat hun ambitie is….

Tailored Bikes profileert zich niet als ‘nog een’ fietspecialist maar richt zich op sportief maatwerk, waarbij men ook wel wat verder gaat dan alleen een fietsmeting en houdingsanalyse. De moderne werkplaats is bepaald niet alledaags te noemen, want naast een uitgebreide selectie aan gereedschap wordt de werkplaats gedomineerd door onder meer een draai- en freesbank en vinden we op een prominente plaats een lasmal! Wat tot zegge een halve eeuw geleden nog door veel fietsenmakers gedaan werd, wordt nu door Uijl en Sneeuw als belangrijkste troef van hun nieuwe concept ingezet: zelf frames maken!


Not your average sight at your local bicycle shop….

Onder hun eigen merklabel ‘Blacksmith’ wordt er geheel naar wens van de klant een frame gebouwd in nagenoeg alle denkbare sportieve vormen: mountainbikes met 26″ of 29″ wielen, racefietsen en vakantiefietsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stalen buizen van Reynolds en Columbus. Zelfs RVS buizensets behoren tot mogelijkheden! In carbon zijn er ook diverse frames met standaard geometrie leverbaar.

Naast het eigen merk heeft Tailored Bikes ook frames en complete fietsen in de showroom staan van Niner, Passoni en Scapin.

Meer informatie: www.tailored-bikes.nl en www.blacksmith-bikes.nl

Geplaatst in Nieuws.
guest
5 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Jay Jay
Jay Jay
10 jaren geleden

Leuk,
Een infomercial……

JeroenK
JeroenK
10 jaren geleden

Net zo infomercial als een bericht over een nieuw product.

Bijzonder vind ik het in ieder geval wel, frames bakken in je eigen werkplaats die zo te zien deel uitmaakt van de winkel. Eigenlijk kun je je alleen dan met recht ‘fietsenmaker’ noemen.

P.s. ligt er een mandje lasbrillen bij de ingang? :-)

Lars TB
Lars TB
10 jaren geleden

Infomercial??? Melden dat Specialized voor het zoveelste jaar achtereen wederom niets nieuws met een ander kleurtje heeft gebracht, dat is dansen naar de pijpen van de marketing afdelingen. Super initiatief dit!! Alle succes toegewenst daar!

Gene
Gene
10 jaren geleden

Oude tijden herleven! Inderdaad een mooi initiatief en hopelijk ziet het publiek het nut ervan in.

Dat de doorsnee lbs aan het watertrappelen is, heeft naar mijn mening ook te maken met een gebrek aan originaliteit in het aanbod. Je zult tegenwoordig wel wat beters moeten verzinnen dan een rekje Cordo accessoires, zes Giant racefietsen en drie Gazelle stadsfietsen. En allemaal inspringen op de elektrische fiets is nu ook te laat… Maar ja ik had het ook over de doorsnee lbs

Pierre Noiret
Pierre Noiret
9 jaren geleden

‘t is dat ik fietsen zat heb, maar als liefhebber zou ik hier met plezier shoppen.