Oakley Fast Jacket – nu ook met fast release!

Dat Oakley leuke brillen maakt, hoeven we de meesten van jullie niet meer uit te leggen. Echter ook ‘de grootste’ moet blijven innoveren, om voorop te kunnen blijven lopen op het gebied van ‘High Definition Optics‘ zoals ze het zelf noemen.

Een van hun nieuwe modellen is daarom de Fast Jacket (en XL variant met iets grotere lenzen). Dit model verenigt de verwisselbare lens technologie van de vorig jaar geïntroduceerde Split Jacket, Switchlock, met een halfopen montuur. Door het overhalen van hevels, wordt volgens Oakley met deze technologie voorkomen dat de lenzen onder spanning komen staan, zoals bij traditionele lenzen die in een frame geperst worden gebeurd. Hierdoor heeft de Fast Jacket nog minder last van vertekening dan traditionele brillen met verwisselbare lenzen.

Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar de ‘proof of the pudding’ is nog steeds in ’the eating’, dus opzetten dat ding en rijden! Daar geen verrassingen, het is een Oakley, natuurlijk zit ie goed op je hoofd en sluiten de glazen netjes aan. Al is dat eigenlijk tevens het enige minpunt wat er te noemen is: doordat de glazen nogal afsluiten, willen de glazen nogal eens beslaan als je even stil gaat staan. Afgezien daarvan is het tamelijk set and forget. Je merkt pas dat je em ophebt, als je em afzet en voor een bril is dat een goed teken!

En verder? Nou, de prijs voor dit moois bedraagt 200 euro voor een ‘gewone’ versie, 250 voor een gepolariseerde. Leverbaar in met standaard formaat en XL glazen (die zijn wat groter, duh) in diverse lenstinten en montuurkleuren.

Door de witte hevel open te zetten, zijn de glazen te verwisselen.

De groef in de glazen aan de zijkant is de borging in het frame.

CJ

Geplaatst in Nieuws, Reviews.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Exar
Exar
12 jaren geleden

Nu een quick release voor brillen, straks een steekas?

Toine
Toine
12 jaren geleden
Reply to  Exar

Steekas door je oren ja ;)