Opening Kidscross Scherpenzeel

Feest voor jong en oud!

Afgelopen vrijdagmiddag was de officiƫle opening van het nieuwe bikepark Kidscross in Scherpenzeel.

Rond 16 uur zou de wethouder langskomen voor een officieel woordje, zou er een formele opening plaatsvinden en was aan local Lars van der Haar de eer om het eerste rondje op het parcours ‘voor te doen’.

Zo gezegd, zo geschiedde… het leek wel alsof alle lagere scholen hun kids naar deze opening hadden gestuurd. De vele ouders stonden netjes bij de poort te wachten, terwijl het kroost ongeduldig stond te trappelen om te gaan crossen!

Tested & approved… en tevens met een cyclocrossfiets te rijden!

Na een stichtelijk woordje en het onthullen van de Kidscross boog was het dan zover. Kinderen op allerlei (ja, echt allerlei!) fietsen volgenden in het kielzog van Lars en al snel was er heuse filevorming op het parcours aan het ontstaan. Dat terwijl Patrick Jansen, die ook hierbij betrokken was, en Lars van der Haar na amper een rondje gereden te hebben al snel ontdekten dat er her en der behoefte was aan wat instructies of zelfs een mini-clinic.

Scherpenzeel heeft er een heuse speeltuin bij voor kinderen die fietsen leuk vinden en die speeltuin zal ook bij de oudere ‘kinderen’ niet onopgemerkt blijven!

Hij mag dan de 50 gepasseerd zijn, maar ook Patrick Jansen stond te trappelen om te mogen fietsen.

Het Kidscross rondje heeft weliswaar een veiligheidskeurmerk gekregen, maar de grootste veiligheid komt toch van de bezoekers zelf: altijd helm op!

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments