27 september tot 3 oktober: Appenninica MTB 2020

Verschoven, maar alsnog racen door het hart van Italië

De Appenninica MTB Parmigiano Reggiano Stage Race zou pakweg één week van nu plaatsvinden.

Nu Italië inmiddels ook de lockdown achter zich heeft, kan er óók weer gebiked worden. Niettemin heeft de organisatie besloten om het evenement te verschuiven naar eind september, om zo voldoende tijd te hebben het geheel goed en veilig te kunnen organiseren.

Je kan je dan ook nog steeds inschrijven voor deze etappekoers van 460 kilometer en 16.000 hoogtemeters.

Deze meerdaagse wedstrijd leidt je door het hart van fietsland Italië. De Apennijnen zijn nog redelijk onontgonnen gebied voor mountainbikers. De etappekoers is dan ook een uitgelezen kans om kennis te maken met het gebied. Je rijdt de meerdaagse als team of solo en doorkruist het gebied tussen het noordelijk gelegen Emilia Romagna en Toscane aan de zuidkant van de Apennijnse bergketen. De route volgt — zover mogelijk — de Alta Via dei Parchi MTB Trail. De organisatie gaat er prat op dat het een uitdagende wedstrijd is die de rijders door prachtige landschappen voert en omgeven is door typische Italiaanse sferen.

Nog altijd te registreren

Er zijn nog startplekken vrij en je kunt je dus nog altijd registreren. Dat kan tot 31 augustus, of totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Mocht het evenement alsnog worden geannuleerd vanwege de Covid-19 situatie, of moet je zelf afzeggen om diezelfde reden, dan wordt je inschrijving doorgeschoven naar de editie van 2021.

Kijk voor meer informatie op: www.appenninica-mtb.com

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments