Schwalbe Billy Bonkers

Knallen op de pumptracks!

Blijkbaar zijn ze bij Schwalbe drukker met gekke namen verzinnen dan met persberichten schrijven: pas enkele dagen ná het allereerste WK Pumptrack ontvangen we een persbericht dat Schwalbe “een nieuwe band heeft klaarstaan” voor datzelfde evenement: De Billy Bonkers.

Hier te zien in skinwall-uitvoering. Strak zwart is echter ook beschikbaar.

…of misschien waren ze gewoon druk met ontwikkelen, natuurlijk. De Billy Bonkers is in ieder geval hun nieuwste vrucht, en hij vervangt de Table Top voor niet alleen Pumptrack, maar ook andere “hardpack-rariteiten” als Dirtjump en Slopestyle. Minimale rolweerstand was een eis, volgens de ontwerpers. De vele kleine centrale nopjes, in combinatie met een hoge toegestane druk van 5,5 bar, moeten dat voor elkaar boksen. Waarbij ze aangeven dat uiteraard óók de grip voorspelbaar en betrouwbaar is.

Tot slot valt het op dat hij duidelijk smaller is dan zijn voorganger: 2.1″ versus 2.25″. Iets dat -voor mij als leek- voor pumptrack wel logisch klinkt, maar voor Dirtjump en Slopestyle, waar je af en toe harde landingen maakt, toch wat minder.

Billy is vanaf half november leverbaar in twee varianten:

  • Performance Line, 26 x 2.1″, 67 TPI vouwband, Addix Compound, zwarte of Classic-Skin zijwand, 490 gram (opgave): € 32,90.
  • Active Line, 26 x 2.1″, 50 TPI draadband, K-Guard, Classic-Skin: € 18,90

In alle uitvoeringen is de band overigens niet tubeless ready.

Meer informatie: Schwalbe

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments