Shimano waarschuwt voor namaakwebsite met flinke korting

Shimano waarschuwt voor een namaakwebsite die in eerste, tweede en zelfs derde instantie ‘the real deal’ lijkt en waar Shimano spullen met flinke korting worden aangeboden.

Online-kopen is voor veel mensen gemeengoed. Genoeg bikers hebben zo een eigen selectie van onlineshops waar ze met goed vertrouwen kopen. Maar in tijden van schaarste en flink gestegen prijzen kan het aanlokkelijk zijn om te shoppen op plekken waar je nooit eerder je spullen haalde. En dat kan riskant zijn.

De website https://www.shimano-clearance.store is strak vormgegeven, voorzien van Shimano-logo en zowaar voorzien van een ‘About us’-informatiepagina, met een fraaie foto van het 10-koppige team, strak in het pak, klaar om je van dienst te zijn. En met ‘van dienst zijn’ bedoelen we dat ze je graag van je geld afhelpen. Alhoewel ‘ze’; de mensen achter de website staan natuurlijk niet op die foto. En omgekeerd, de mensen op die foto weten waarschijnlijk niet eens dat ze op deze website staan en werken naturlijk ook niet bij Shimano.

 
Shimano namaak-website

Op de website kom je voornamelijk de visuitrusting tegen die Shimano ook maakt. Maar onder het kopje ‘bike components’ vind je Shimano-pedalen. Ze worden aangeboden tegen scherpe prijzen, met kortingen tot wel 65% op de adviesprijs. Het listige is dat de foto’s duidelijk en scherp zijn, en bovendien zijn zowel de naamgeving als de beschrijvingen gedetailleerd.

‘If it sounds too good to be true…’

Shimano verkoopt echter nooit rechtstreeks aan de consument en al helemaal niet met flinke korting. En zoals zo vaak: ‘If it sounds too good to be true…’ Maar in dit geval hoef je er niet aan te twijfelen. Shimano geeft met niet mis te verstane woorden aan dat het absoluut géén originele Shimano-website is en ze niet kunnen instaan voor het geval dat je alleen lucht is verkocht.

Naast namaakproducten zijn er dus ook namaakwebsites. En wees dus gewaarschuwd voor deze namaakwebsite en eventuele andere die in de komende tijd misschien opduiken en Shimano-onderdelen met flinke korting beloven.

Bron: www.shimano.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments