Spiuk PROFIT-M

Profit-eer nu van de laatste technieken

‘Sterk, betrouwbaar en super sexy’ kopt het persbericht. Aannemende dat het over mij ging, keek ik snel verder. Het blijkt echter om de nieuwe schoenen van het Spaanse Spiuk te gaan. Schoenen, want het nieuwe type PROFIT is er in een Race en Mountainbike versie, met op het eerste gezicht exact hetzelfde bovenwerk. De schoenen hebben een dubbele BOA sluiting en een carbon zool. Anno 2017 is dat natuurlijk eerder regel, dan uitzondering voor high-end cross country schoenen.

Wat het persbericht verder schrijft:

De drie kwaliteiten van de PROFIT

Maximale krachtoverbrenging, comfort en veiligheid zijn de drie kwaliteiten van de PROFIT. De RLX2 carbon zool zorgt voor extreme stijfheid en een licht gewicht. Het comfort wordt gerealiseerd door het geperforeerde profiel van de bovenschoen in combinatie met de IFS (Inner Fitting Shell) structuur, dit zorgt voor stevigheid en voor een optimale verdeling van de kracht over de hele schoen.

De schoen sluit door middel van twee BOA IP1 systemen. Dit systeem is veilig, snel en precies, wat resulteert in een gelijkmatige drukverdeling.

Details:

  • Ergonomisch en aerodynamisch design;
  • IFS (Inner Fitting Shell) structuur van de bovenschoen zorgt voor stevigheid en is ook erg licht;
  • Ademend vermogen van de geperforeerde bovenschoen door DSS (Drilling Shell System);
  • Dubbele BOA IP1 biedt een fijne sluiting en gelijkmatige drukverdeling;
  • Lichte en stijve RLX2® carbon zool, verwisselbare loopvlakken;
  • De neus van de schoen is versterkt voor betere stabiliteit;
  • Wordt geleverd met twee binnenzolen, waarvan één is geperforeerd.

PROFIT-eren maar!

Oke, die woordgrap was te gemakkelijk om te maken, toch denk ik dat er wel degelijk meer gedachte achter de schoen zit, dan het persbericht vertelt. De Inner Fitting Shell die hierboven genoemd wordt, is – als je het mij vraagt – de kern van het geheel. Spiuk heeft de schoenen toch niet voor niet PRO-FIT genoemd? Een goede fit bereik je met schoenen door te zorgen dat schoenen als een tweede huid om de voeten sluiten, zonder ergens drukpunten te geven, maar wel met voldoende support zodat je voeten en pedaal één geheel worden. Met de IFS structuur in de schoen, bereiken ze naar mijn idee precies dat: stevigheid waar nodig. Het stukje geperforeerd materiaal wat er voor de vorm nog omheen zit, hoeft dan eigenlijk alleen nog soepel te zijn om drukpunten te voorkomen.

Met perforatie overal in de schoen, wordt deze vooral als zomerschoen neergezet. Ademen is in het warmere jaargetijde immers belangrijker dan in de winter, wanneer je juist alle nattigheid buiten wil houden. De schoenen staan voor €249,95 in de winkel en zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in zwart met een groene zool.

Meer informatie op de site van Spiuk.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments