Sram brengt nieuwe ‘Stealth’-remgrepen “voor moderner en slanker uiterlijk”

Hebben de integrationisten gewonnen?

Je bent geen fan van integratie van van alles en nog wat op je mountainbike? Dan lijkt het erop dat je onderdeel gaat worden van een nieuwe ‘pechgeneratie’. Want je kan wel van alles niet willen, de integratrietrein is flink op stoom en lijkt niet meer te stoppen. Ook remmenmaker Sram is aan boord. Parallel aan de Eagle Transmissions lanceert de Amerikaanse onderdelenmaker tevens z’n nieuwe Stealth-remmen. En die gaan mountainbikefabrikanten helpen hun bikes nóg geïntegreerder te maken. Wen er maar aan…

Sram brengt z’n Level- en Code-remmen nu in een strakgetrokken Stealth-uitvoering. Hier de Level Ultimate Stealth.

Sram Stealth: vooral strakker

“The all-new lever body design brings the hose closer to the bar, allowing for a sleeker, more modern ride.”, zo introduceert Sram z’n nieuwe Stealth-remmen. “Available on a simplified line-up with Level and Code, the levers feature aesthetics to pair with those of Eagle Transmission.” Esthetiek, daar draait het dus vooral om bij de nieuwe Stealth-remmen van Sram. Begrijpelijk, want met hun parallel aan het stuur lopende oliereservoir sluiten de nieuwe Stealth-remgrepen perfect aan bij de huidige trend om de remkabels via de balhoofdbuis door het frame te voeren. Wat dat betreft grappig dat de foto’s die Sram z’n persbericht meelevert, bikes zónder geïntegreerde kabeldoorvoer laten zien, met gewoon ‘ouderwetse’ kabelpoorten aan de zijkant van de balhoofdbuis.

Naast het nieuwe uiterlijk is er technisch niet heel veel aan de remmen veranderd. Sterker; de remklauwen zijn geheel ongewijzigd ten opzicht van de reguliere Levels en Codes. Wel is de line-up eenvoudiger gemaakt. De Code Stealth is er in twee uitvoeringen, de Ultimate en de Silver, de Level komt in vier varianten: een tweezuigerversie en een vierzuigerversie (met de remklauw van de Sram G2), beide in Ultimate en Silver. Het verschil tussen die twee uitvoeringen: De Ultimate-modellen hebben een carbon remhendel en titanium hardware, terwijl de Silver-varianten het ‘moeten doen’ met aluminium remhendels en rvs-boutjes.

O ja, de Ultimates komen met DOT 5.1 -remvloeistof, de Silvers met DOT 4.0. Verschil: DOT 5.1 heeft een hoger kooppunt, DOT 4.0 is minder hydrofiel, waardoor je – in theorie – de remvloeistof minder vaak hoeft te vervangen. Maar welke DOT je ook neemt, het spul is in alle gevallen giftig en agressief. Over gewichten van de nieuwe Stealth-remgrepen rept het persbericht niet, de adviesprijzen hebben we onderaan dit bericht vermeld.

Sram Level Code Stealth

De Sram Level Ultimate Stealth-remgreep…

Sram Level Code Stealth

… komt naar keus met een remklauw met vier zuigers (de huidige G2-remklauwen) of twee zuigers. De remklauw is er alleen voor post-mount-montage.

De Code Stealth-remhendel ziet er zéér solide uit.

De Code-remklauwen blijven ongewijzigd.

Prijzen

Sram Code Stealth

  • Code Ultimate Stealth: € 360,00
  • Code Ultimate Silver: € 320,00

Sram Level Stealth

  • Level Ultimate Stealth 4-zuiger: € 360,00
  • Level Ultimate Stealth 2-zuiger: € 340,00
  • Level Silver Stealth 4-zuiger: € 235,00
  • Level Silver Stealth 2-zuiger: € 220,00

Bron: sram.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments