Sram HS2 remschijven: nieuw, dikker en nu ook voor Center Lock

Dikker is niet altijd beter, maar bij remschijven wel. In navolging van een aantal succesvolle after-market aanbieders komt Sram nu ook met remschijven van 2 mm dik. Sram claimt bij deze HS2-remschijven een betere warmteafvoer en 7% meer remkracht.

Dikker is beter

Dik is goed. Want dik remt beter. Althans, dat is onze ervaring met dikkere remschijven. Omdat ze hun warmte beter kwijt kunnen. Omdat ze langer meegaan. Omdat ze minder snel verbuigen of krom trekken. Okay, ze wegen meer. Maar dat is, als je alle voordelen in ogenschouw neemt, een gering offer.

Dat vindt Sram ook, want ze brengen onder de naam HS2 een serie nieuwe remschijven met een dikte van 2 mm. Dat is 0,15 mm dikker dan de Sram Centerline-remschijven. Sram claimt een betere warmteafvoer, minder geluid en meer stopkracht dan de Centerline-remschijven. Sram noemt in deze context een percentage van 7%, maar niet duidelijk is of dit voor álle schijfdiameters geldt. Zwaarder zijn de HS2-schijven ongetwijfeld ook, maar Sram houdt de exacte gewichten nog even onder de pet.

Sommige spaken liggen verdiept en zijn voorzien van een zwarte coating. Die zou de warmteafvoer verbeteren.

Temperatuur HS2 versus Centerline.

Nu ook Center Lock schijfbevestiging

Sram brengt de HS2-remschijven met diameters van 160 mm tot 220 mm voor zowel de traditionele 6-gaats montage als ook voor Center Lock-montage zoals Shimano die op de markt brengt. Beide uitvoeringen zijn gelijk geprijsd, van € 55,- voor de kleinste tot € 65,- voor de grootste schijf.

Sram brengt de nieuwe HS2-remschijven voor zowel de traditionele 6-gaats montage als voor Center Lock bevestiging.

Bron: www.sram.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments