Syncros Vernon 2.0 Dual Mode vloerpomp

Twee pompen in één

Wie zijn mountainbikebanden oppompt met een racefietspomp herkent het vast wel. De schaalverdeling op de drukmeter is totaal ongeschikt om je banden met enige precisie tussen 1 en pakweg 2,5 bar te zetten. Helemaal wanneer je net als ik wat ouder wordt de drukmeter op de voet van de pomp hebt zitten, is goed aflezen geen doen. Bovendien is het pompvolume laag waardoor je je wezenloos pompt om een voluminieuze mountainbikeband tubeless te monteren. “Koop dan ook een mountainbikepomp!” zou je kunnen zeggen. Maar dan krijg je je racefietsbanden weer niet opgepompt tot 8 bar (volgens de universele wielrenwijsheid: harde banden is hard rijden!). Ik heb vaak gedacht: dat moet toch beter kunnen?!

Precies dat, dachten ze ook bij Syncros. Als onderdeel van een nieuwe serie voetpompen ontwikkelden zij namelijk de Vernon 2.0 Dual Mode vloerpomp. Een pomp waarbij je kunt wisselen tussen twee pompmodi. In de ROAD-modus levert de pomp een hoge druk, en loopt de schaal van de drukmeter tot 11 bar. In de MTB-modus geeft de pomp een lage druk en eindigt de schaal van de drukmeter bij 2,8 bar. Twee pompen in één dus met voor beide modi de juiste schaal voor de drukmeter.

Het hart van deze pomp is een inwendige klep waarmee wordt geschakeld tussen een klein en een groot pompvolume. Het kleine pompvolume van de ROAD-modus zorgt ervoor dat je gemakkelijk de benodigde hoge druk haalt voor een smalle racefietsband. Het grote pompvolume van de MTB-modus zorgt voor een snelle vulling en vergemakkelijkt het sealen van je tubeless MTB-band. Het schakelen tussen beide modi doe je simpelweg door de behuizing van de drukmeter om te draaien. Zodoende wordt meteen ook de juiste drukmeter zichtbaar met een goed bruikbare schaal.

De drukmeter zit aan de bovenzijde van het pomphuis waardoor deze goed is te bedienen én af te lezen. Het pomphuis en voet zijn gemaakt van staal en de pomp heeft een composiet handvat. Door de kern van de pompkop om te draaien kan worden gewisseld tussen Presta en Schrader ventielen. Daarnaast is pompkop voorzien van een ontluchtingsventiel waarmee de druk in de band gecontroleerd kan worden verlaagd.

De Vernon 2.0 Dual Mode vloerpomp heeft een adviesverkoopprijs van €100,00 en is per direct leverbaar via je Scott dealer.

Bron: www.syncros.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments